Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
Temel Sağıroğlu'nun Bağımsız Gazete'deki yazısı şöyle...

S400 LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK
Temel Sağıroğlu

Bir zamanlar övüncümüz, gururumuz göklerin kartalları olan Türk Hava Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihi boyunca hiç olmadığı kadar zor bir durumun içindedir.

Neden?

Ülkelerin hava kuvvetlerinde ki en caydırıcı silah sahip oldukları savaş uçaklarıdır. 

Savaşta ve barışta en etkili güç budur. Envanterler de 1. Sıraya yazılır. Ülkelerin hava gücü savaş uçaklarının sayısı ve bu uçakların özelliklerinden olan, düşük görünürlük, dahili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensor füzyonu gibi özellikleri ile değerlendirilir.

Her zaman olduğu gibi herkesin anlayabileceği ve çok basit bir şekilde, AKP iktidarının Türkiye Cumhuriyetine hizmet yerine ne şekilde zarar verdiğini, TSK'yı nasıl bitirdiğini anlatacağım. 

Önce Türk Hava Kuvvetlerinin savaş uçakları envanterine bir göz atalım.

F16 SAVAŞ UÇAKLARI
36 adet F-16 Block 30
101 adet F-16 Block 40
71 adet F-16 Block 50
29 adet F-16 Block 50+
Toplam 237 adet 

Felaket bunun neresinde, ne güzel işte oldukça fazla uçağımız var diye mi düşünüyorsunuz?

Lütfen okumaya devam edelim.

Her ne kadar 237 tane savaş uçağımız olsa da özellikleri bakımından etkin ve caydırıcı güce sahip olan F16 savaş uçağımızın sayısı 120 adettir. Yani 71 adet F-16 Block 50+ ve 29 adet F-16 Block 50+ = 120 (toplam 120 adet)

Kalan 117 savaş uçağımız teknolojik özellikleri bakımından eksik ve yetersizdir.

F-16 uçaklarının bakımları iyi yapıldığı sürece 8 Bin saat ve 35 yıl görev yapabilirler. Buna karşın ABD ordusu 8 bin saati dolduran uçaklarını emekliye ayırmaktadır. Mali imkânı ABD kadar gelişmemiş ülkeler ise modernizasyon faaliyetiyle uçakların ömürlerini uzatma yolunu tercih etmektedirler. Ama ne kadar iyi bakım veya modernizasyon yapılırsa yapılsın bu uçakların kullanım ömrünün maksimum 12 Bin saatin ve 35 yılın üzerine çıkarılması mümkün değil, imkansızdır. 

Bu uçakların en son versiyonu F16 Block50+ ve F-16V serileridir. Bu seri savaş uçakları her bakımdan diğer F 16 savaş uçaklarından üstündür. 

Türkiye Cumhuriyetinin envanterinde bulunmayan F-16V serisinden 120 tanesine komşumuz Yunanistan sahip olmak üzeredir. (Bugün itibarıyla 40 tanesi kullanımdadır)

Şimdi sıkı durun. 

1- Her fırsatta savunma sanayini şaha kaldırdık, Türk Silahlı kuvvetlerine hayat verdik diyerek övünen, meydanlarda salyalı naralar atarak halkı galeyana getiren AKP iktidarı döneminde tek bir tane dahi savaş uçağı alınmamış ve Hava kuvvetleri envanterine dahil edilmemiştir.

2- Türk Hava Kuvvetlerinin envanterine giren en genç F16 serisi savaş uçağı 31 yaşındadır.

3- Her ne kadar iyi bakım yapılmış ve modernize edilmiş olsa da envanterimizde bulunan savaş uçaklarının ömürlerini tamamlamasına maksimum 4 yıllık bir süre kalmıştır.

4- Dört yıl sonra Hava kuvvetlerimiz tamamen savunmasız bir durumda kalacaktır.

Yunanistan, yakın zamanda farklı blok modellerindeki yaklaşık 120 tane F-16 savaş uçağını F-16V seviyesinde modernize etmek için ABD ile anlaştı. Bu anlaşmanın ardından akla “Türkiye buna karşı ne yapacak sorusu gelmektedir? 

İşte Rus S400 hava savunma sisteminde ki ısrarın cevabı budur. 16 yıl boyunca kendilerine ve yandaşlarına lale devrini yaşatan AKP iktidarı Türk Silahlı Kuvvetlerini çöküşün eşiğine getirmiştir. Egede Yunanistan Dengeleri kendi lehine değiştirmiş bunun verdiği cesaretle adalarımızı işgal etmeye başlamıştır.

Ülkemiz bir başka hamle yapmazsa Türk Hava Kuvvetleri belli bir süre sonra (yaklaşık 4-5 sene) caydırıcı gücünü kaybedecek, yaşanabilecek bir olay karşısında aktif olarak saldırı pozisyonunda olabilecek pozisyondan daha ziyade belki S400’e güvenerek savunma ağırlıklı bir yol seçmek zorunda kalacaktır. Bu arada Rusya’ya karşı çaresiz durumda olacağımızı ifade etmeye bile gerek duymuyorum. 

Şimdi AKP'li vatandaşların “almayalım yapalım” dediğini duyar gibiyim. 

Öncelikle öyle, ha deyince çok gelişmiş bir uçak yapamazsınız arkadaşlar. 
Şu an size söylenen yerli ve milli olduğu iddia edilen Atak Helikopterleri, Altay Tankı, İHA ve SİHA ların da % 100 Türk üretimi olduğu kesinlikle doğru değildir. 

Atak Helikopterlerinin tasarımcısı ve üreticisi İtalyanların AgustaWestland firmasıdır. İtalyan silahlı kuvvetleri tarafından Rantabl ve etkili olmadığı gerekçesiyle envanterlerinden çıkardığı hava savunma ve saldırı helikopterleridir. 

Altay Tankının güç grubu geliştirilmesi ihalesi için 5 firma teklife çağrı dosyası verilmiş Altay tankının güç grubu geliştirilmesi için TÜMOSAN ile anlaşılmıştı. TÜMOSAN teknoloji yetersizliği nedeniyle proje için yabancı ortak aramış ancak bulamamıştı . Yabancı ortak bulunamaması nedeniyle Savunma bakanlığı tarafından ihale iptal edilmişti. 

İHA ve SİHA'ların Motor aksamı Avusturya dan ve İsrail kökenli bir markanın Amerika’da faaliyet gösteren firmalarından tedarik edilmektedir.

Şimdi bu bilgilere ‘’doğru değildir’’ diyebilecek bir araştırmacı, bir gazeteci, bir vatandaş veya bir uzman çıkar ve gerçekten doğru olmadığını belgeleriyle ispat ederse;
Şerefim ve namusum üzerine yemin ederim ki bundan böyle AKP iktidarı ve politikaları aleyhine tek bir harf dahi yazmayacağım. Halkımdan özür dileyecek ve ‘’ben bir yalancıyım’’ diyerek gazeteciliği bırakacağım. 

Aksi durumda aynı onurlu davranışı sizlerden bekliyor olacağım. 
Tabi eğer boynunuzda bir tasma, midenizde haram lokma, fıtratınızda hırsızlık yoksa…

Editör: TE Bilisim