Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında TMSF tarafından Bank Asya’ya el konulması sürecinin 7 Ekim 2014 tarihinde başladığını iddia eden Özcan Yeniçeri, “Bu operasyon mali ya da hukuki ihtiyaçlardan değil siyasi amaçlar için gerçekleştirilmiştir” dedi.

Yeniçeri, “AKP iktidarı, bu girişimle banka müşterilerini tedirgin ederek paniğe sevk etmeyi ve paralarını çekmek için bankaya hücum etmelerini sağlamayı, sonra da bankayı tamamıyla TMSF’ye devretmeyi planlanıyor. Yüzde 18 ile en yüksek sermaye yeterlilik oranına sahip Bank Asya’nın mali dengesinin bozulması için mevduat sahiplerini korkutarak, paralarının çektirilmesi hedefleniyor.

Böylece geçerli mevzuata göre siyasetin karışmaması gereken Bank Asya, hükümet müdahalesine açık hale getirilecektir” dedi.

Bank Asya’ya el konulmasının Türkiye’de hiçbir girişimcinin, bankacı veya yatırımcının güvende olmadığını gösterdiğini savunan Yeniçeri, ”Erdoğan, muhalif gördüğü her kişi ve kurumu batıracak gücün kendisinde olduğunu bu operasyonla ortaya koymuş ve muhalif iş adamlarına güçlü bir gözdağı vermiştir.

Devlet eliyle banka batırma girişimidir. Olan biten bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşmektedir. Hukuksuz kararlara imza atanlar hesap vermek zorunda kalacaklardır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim