Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
Osmanlı'nın son dönemlerinde okuma yazma oranı yüzde 7'leri geçmiyor.

Devlete memur almak istendiğinde; o sayıda okuma yazma bilen yoksa ve gayri müslimler yüzde 60-80 oranında okuma yazma biliyorsa, ilk ayeti "Oku" ilk Süresi "Kalem" olan bir dinin mensupları önce kendi karar mekanizmaları olan sarayı sorgulamalıdır.

Çağı okuyamayan; geleceği planlayamayan; öngörü, feraset, basiret ve vefa yoksunu; manda ve müstemleke uzantılarını sorgulamak gerekmez mi?  Haçlı beşinci kolu olan mandacı müstevli severleri sorgulamak gerekmez mi?

Sonra sadece Latin alfabesine geçildi. Türkçeyi yasaklandı mı? kimseye zorla baskı yapılıp Türkçe dışında bir dile zorlandı mı?
Türkçemiz ses bayrağımız ve dil bayrağımız olarak hiç sustu mu?

Türkçemiz ay yıldızlı al bayrağımızın yanında kıyamete kadar dillerde destan olarak haykırılacaktır. İki bayrak biribirine eşlik edecek ve tek yürek olacaktır.

Sadece latin alfabesine geçildi. Osmanlıca, Arapça ya da batı uzak doğu dillerini öğretmek elbette arzu edilirdi; bunlar bugün de mümkün ama hala Osmanlı-Cumhuriyet tartışması yapmanın ne gereği var?

Arap alfabesi Türk  semantik ve sentaks tamlaması içinde  yetersiz ve karışiklıga sebep oluyor. Ögretimi güçleştiriyor anlam kargaşasına neden olabiliyor. Fuzulî'nin Türkçe Divanı  önsözünde az da olsa bilgi var. Harfleri insanlar icat etti. harfler seslerin karşılığı olarak vardır. Irkların hancereleri farklılık gösterirler. Sanki Arap  Alfabesini peygamberimize vahiyle Allah gönderdi de Göktürk alfabesini Allah göndermedi.öyle mi? Levh-i Mahfuzdaki Kuran Arapça, Tevrat İbranice mi? Harflerin de dinlisi dinsizi var mış!!

Şu an kullandığımız alfabe Türkçe için  yeterlidir. Türkçe  olmayan kelimeleri tellaffuz ve yazmadaki zorluğu  örnek vermeyin. Suudi Arabistan'da  Cidde-"jiddeh" olarak yazılır. Mekke'nin "Makkah" olarak  yazıldığını  görmüşsünüzdür. 29 harfli  bugünkü alfabemiz,  sade, arı ve duru Türkçe için yeterlidir. Aksini söyleyenin  örneğini vermesi ve ispatlaması gerekir

Göktürk kitabeleri de; Selçuklu da; Osmanlı da veTürkiye Cumhuriyeti de Türk milletinin devletleridir. Atatürk, aynı zamanda Osmanlı paşasıdır. Çanakkale ve bir çok Osmanlı savaş ve zaferlerinin efsane komutanıdır.

Bugün hem bu tartışma hem de Etnik dil talepleri, gereksiz ve boşuna enerji kaybıdır.

Türk milletinin evlatları cephelerde kanını akıtıp can verirken, gayri müslimler, dönme devşirmeler hem ticarete hakimdi hem de askerlikten muaftı.Saray çocukları ile beraber yurt içinde ve yurt dışında kendi dillerini ve batı dillerini öğreniyorlardı aslında...

Cumhuriyet rejimi, Türk'ün mandacı ve batı kuklası olan saraya kutlu diklenişidir!

Tüm dünyadaki mazlumlar, Türk-İslam dünyası başta olmak üzere bu örnek model İle zalime karşı kıyama kalktı. Onun için Afrika'da bir çok ülkenin bayrağında ay yıldız var... geç olmasına rağmen Orta Asya da bu kıyamı Türk Cumhuriyetleri İle sürdürdü Elhamdulillah!

Netice olarak;

"İŞTE BİR GECEDE CAHİL KALDIK" DİYE FERYAT EDİLEN ŞEYDE YAPILAN; DİL DEĞİL ALFABE DEĞİŞİKLİĞİDİR!

Sabri Şenel


Editör: TE Bilisim