Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
Haberalp Genel Yayın Yönetmeni Sabri Şenel 7 Haziran genel seçimleri için MHP’den milletvekili aday adayı olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Sabri Şenel, partililerden 7 Haziran Seçimleri için destek istemişti. Ziyaretlerinin ardından Ankara’ya parti merkezine giden Sabri ŞENEL aday adaylığı için gerekli başvuruyu parti merkezinde yaptı.



Sabri Şenel'den Milletvekilliği Adaylık açıklaması!

BİR ADAYLIK HİKÂYESİ VE TESPİTLER! 


İstanbul Ümraniye ilçesinden 1999 yılı MHP belediye başkan adayı olarak, belediye başkanlığı seçimlerinde 1994 seçimlerinde 2900 olan oyları 32.200 çıkararak yaklaşık yüzde bin artırmıştık. İstanbul'da Ülkücü milliyetçi hareketin en fazla oy aldığı ilçe olarak ilk defa belediye meclis üyeliği kazanmıştık.
Şartlar bizi 2002 yılında tekrar milletvekili adayı olmamızı gerektirdi. Aday adayı olduk 1.bölgede yapılan temayül yoklamasında yaklaşık 70 'e aday adayı arasında 4.çıktım. Genel merkezimizin takdiri ile listeye alınmadık. Hiç kırılmadım sayın genel başkanımızın resmini ve üç hilali otobüs ve minibüslere giydirme yaparak masraflarını karşıladım aday olmadığım halde gece gündüz çalıştım.
Yine 2002 milletvekili genel seçimlerinde 12.000'e düşen oyumuzu ilçe başkanlığı görevini alarak yaptığımız çalışmalarla, yeniden 2004 dönemi için belediye başkan adayı olarak, yaklaşık 20.000'e çıkardık. İstanbul'da çok zor olan o seçimlerde oyumuzu parti olarak artırdığımız ender ilçelerden birisi olduk.
Tekrar 2007 seçimlerinde milletvekili aday adayı oldum 15.sırada terimizin son damlasına kadar çalıştık. Birinci sıradaki adayımızdan çok daha fazla çalışma ve seçim harcaması yaptık.
2011 seçimlerinde tekrar aday olduk çünkü bu adaylıkları her seferinde kamuoyu baskısı ve yoğun istek üzerine hayata geçiyordu. Bu sefer aday sıralamasında 25.sıraya yazıldım, hiç önemli değil kapı baca demeden sokak sokak adım adım çalıştık didindik. Kafamı rahat bir şekilde şehitlerin ve başbuğun davasında görevini yapanların huzuru ile yastığa koydum. Bu çalışmalara şehrin sokaklarında dost düşman herkes şahittir.
Bizler için en büyük rütbe bu çalışmanın tabanda halkta karşılık görmesidir. Bu çalışmalar ister istemez seçim olunca bizi hep akla getirdi. Bu sefer 2014 seçimleri geldi çattı ilçe yöneticileri ve il yöneticileri tarafından ısrarla tekrar Ümraniye belediye başkan adayı olmam istendi. Israrla olumsuz cevap vermeme rağmen görev bize tevdi edildi.
Üç hilal asla mahzun olamazdı ve olağanüstü bir gayretle gece demeden gündüz demeden çalıştık didindik. Bu tempo ve çalışma anketlere yansıdı seçimleri almakta olduğumuz müthiş bir heyecan meydana getirdi. Ama karşımıza çıkan haram saltanatın haramzadeleri öyle abandılar ki, arkadaşlarımızda bizi sahada yeterince desteklemeyince belki belediye başkanlığını alamadık ama sağır sultan bile MHP’yi duydu çalışmalara şapka çıkardı ve takdir etti.
2009 yılında 14 000 olan oylarımızı 42.000 çıkararak sandıkta çalınan oylara rağmen İstanbul'da partimizin sayısal olarak en fazla oy aldığımız ilçe olduk.
Huzurunuzda emeği geçen kardeşlerimize teşekkürlerimi sunarım.
Bu sonuç önümüzdeki seçimlerin zafer tohumlarını ekti. Burada doğru adımlar atarsak ipi göğüsleyip bölgeyi ayağa kaldırmazsak namerdiz.
Sonuçta toprağa tohumlar ektik Ümraniye artık bu seçimlerde yüz binleri görecek Anadolu yakası bir büyük fırtına ile İstanbul'un şaha ayağa kalkmasına şehrin burçlarına tam fetih yıl dönümünde üç hilali asacak ve özlem bitecektir.
Bizi bilenler bilirler boş konuşmayı sevmeyiz ve asla yalan söylemeyiz. Yürüyeceğiz ve şehir ardımızdan yürüyecek çünkü önümüzde Türkmen beyi Devlet bahçeli var onun yiğit bozkurt temsilcisi İl başkanı Mehmet Bülent Karataş var onlar inandılar gemileri yaktık başaracağız inandık ve geliyoruz.
Şahsımı değil hareketi ülkeyi ülküyü iktidara MHP iktidarına taşımak için aday oldum kamuoyuna saygı ile arz ederim.
SEÇİM SONUÇLARI

1994 Bld. Bşk. Seçim Sonucu 1999 Seçim Sonucu Artış
2900 Oy (Aday Değilim) 32000 Oy (Aday Oldum) 27900
2002 Genel Seçim Sonucu 2004 Seçim Sonucu Artış
12000 Oy (Aday Değilim) 20000 Oy (Aday Oldum) 8000
2009 Bld. Bşk. Seçim Sonucu 2014 Seçim Sonucu Artış

14000 Oy (Aday Değilim) 40500 Oy (Aday Oldum) 26500

Editör: TE Bilisim