Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
ÜLKE İÇİN ÇOK ZOR GÜNLER
ASLA SİYASET ZAMANI DEĞİL TOPLUMSAL FAY HATLARI ÇOK GERİLDİ!
Sabri Şenel

Türkiye'yi gerçekten çok zor günler bekliyor. Hala somut fiili uzlaşma tavrı askıda... Bu başarılamazsa, yarın çok büyük sıkıntıya yol açar.
Bizi bizden daha iyi bilen ve etki ajanı kaynayan ülkede, toplumsal fay hatları enerji yüklü.
Bu süreç siyasal uzlaşma ve öz eleştiri ile çok iyi yönetilemez ise; bu pozitif enerji potansiyeli ülkenin birlik bütünlük ve gelişmesine kanalize edilemez ise, ülkeyi çok tehlikeli günler bekliyor.
Ülke ABD, AB ve İsrail şeytan üçgenine alınmış. Rus ayısı sırada beklerken hala "söylemde birlik, eylemde çaldığım düdük" tavrı sürerse, Allah korusun sıkıntılı günler bizi bekliyor.
Bazı kurumlar, şahıslar ve sosyal yapılar partiler üstüdür. Bir parti aklı ile dizayn edilmesi, sosyal ve siyasal uzlaşma adına çok mahzurlu sonuçlar doğurur.
Ya yarın bol yapılan hatalardan biri daha yapılırsa, geriye dönüşü telafisi olur mu?
Atatürk posterleri iniyordu... Ahmet Hakan gibi Atatürk itirafları başladı... bayrak şiirleri yasaklanıyorken, ergenekon, balyoz, FETÖ ve pkk himayeleri "aldatıldık" itiraflarına dònüştü.
TSK gibi kurumlarla, eğitim, dış politika ve dini kurumlar toplumun ortak aklı ile dizayn edilmelidir. Bunu muhalefete ve topluma sormadan siyasal ve sosyal uzlaşma aramadan, meydanlarda demokrasi gösterileri; ancak koltuk ve iktidar ömrünü uzatır ama ülkeye gerçekten yazık olur.
Aldatma ve aldatılma katsayısı bu kadar yüksek oranda olanlar, ortak aklı ve uzlaşmayı söylemden eyleme dönüştürmedikce; gerilen fay hatları ülkeyi Allah korusun yeni acılara götürür.
Asgari müştereklere söylem ve eylem vurgusu samimice yapılmadıkça, dağ fare doğurur. İnsanlar meydanlardan dönüşü olmayan sokaklara dağılmadan; inanarak ve endişe etmeden, ülkenin her sosyal ve siyasal kesimi ile birlikte, beraberlik ve kardeşlik türküsü kıyamete kadar söylenmelidir.








Editör: TE Bilisim