Flash Haber'de yayınlanan röportaj haberi şöyle... 

MHP Ümraniye denince ilk akla gelen isim kuşkusuz Sabri Şenel. 3 dönem MHP Belediye başkanı adayı olan Şenel, son genel seçimlerde ise partinin milletvekili adayı idi. Siyasi kimliğinin yanı sıra iş adamı kimliği ile de eğitim alanında kendinden söz ettiren Sabri Şenel gazetemizin bölge muhabiri Durmuş Acar’ın sorularını dobra dobra cevapladı.


Siyasetçi ve İşadamı Sabri Şenel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

EMPERYALİZMİN DAYATMASI, TERÖR ÖRGÜTLERİ

TÜRK MİLLİYETÇİSİNE SÖKMEZ

“Şu an emperyalist güçlerin taşeronu PKK, İŞİD gibi terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Batı, evrensel değerlerden bahseder ama onların maskesi altındaki örgütleri onların suratlarına çarpmalıyız. Bu terör çeteleri Türk milletini parçalama derdindeler. Ama biz millet olarak onlara  direnç göstermeliyiz. Bakın en son 15 Temmuz’daki hain girişimde millet olarak bu direnci gösterdik. Bu ülkede kimsenin kimse ile derdi yok. Bir olursak, birlikte olursak bu emperyalist güçlerin taşeron örgütlerini çok daha kolay alt ederiz.

BU BAYRAK İNMEZ, EZAN SUSMAZ

Şu an güneydoğumuzda oynanan oyunları bozmalıyız. Bu, öncelikle siyasi iktidarın en önemli görevlerinden biridir. Gerek askerlerimiz, gerekse polisimiz ve vatandaşımız o bölgede PKK terör örgütüne karşı yeterli direnci gösteriyor. PKK terör örgütü milletin azmi ile elbet yerle bir olacaktır. Bu alçaklara en sert cevabı vermeliyiz. Türk milleti dünyadaki mazlumun umududur. Dünyada nerede olursak olalım Türk milleti yalnız değildir. Biz teslim olmayacağız. Ezan da susmayacak bayrak da inmeyecek. Herkes hesabını ona göre yapsın.

“EREN BÜLBÜL ORADA BİR BAYRAKTIR”

Ülkemizde son dönemde Karadeniz bölgesinde terör olayları yaşanıyor. Ben Gümüşhaneliyim. Oradaki terör ile ilgili izlenim, araştırmalarım var. Mesela Zigana dağlarında gezerken iki turistle karılaştım. Dağın başında şaşırdım. Belli ki turist değil ajanlardı. Karadeniz’de dış güçlerin ajanları cirit atıyor. Kürdistan’ı kurma projesindeler. Atatürk onları tarihin çöplüklerine attı ama hala uslanmadılar. Son olarak orada 15 yaşında Eren kardeşimiz şehit oldu. Eren Bülbül orada bayraktır. O bölgede vatandaşımız terörün karşısındadır.

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI NEREDE?

FETÖ’nün siyasi ayağına asla dokunulmadı. Geciken adalet, adalet değildir. Bu iktidar geçmişte bunlarla beraber ittifak halindeydi. Bunlar beraberlerken de biz o zaman yadırgıyorduk, eleştiriyorduk. Ama bakın FETÖ başımıza ne getirdi. Bir an önce suçlular ortaya çıkarılıp en ağır şekilde yargılanmalı. Ama bilmeden bankaya para yatıran, dershaneye çocuğunu gönderen garibanlar var. Bir mağdur kitle var. Suçlular ve suçsuzlar ayırt edilmeli. Bu FETÖ, iktidarın sayesinde orduya, yargıya sızdı. Bizler Türk milletçilerinin Allah’tan başka kimseye diyet borcu yoktur. Artık liyakat sistemi gelmeli. Yarın başka bir tarikat gelir. Devlet o tarikatlara teslim edilemez. Devletin tarikatı, cemaati olmaz. Devlet adalettir..

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

DIŞ POLİTAKADA BİN YILIK GELENEĞİMİZ HİÇE SAYILIYOR

Türkiye’nin dış politikası, birikmiş bilgi ve tecrübenin çok gerisinde. Binlerce yıllık geleneklerimizin gereğini yapamıyorlar. Avrupalı Türk vatandaşlarımızı assimile olaya zorluyorlar. Türkçe eğitimi orada almamız lazım. Oradaki insanlarımızı toparlamak, birleştirmek gerekiyor.”

ÖNCELİKLE BU ÜLKEDE ADALET SAĞLANMALI,

‘SEÇİM OLDU, BİTTİ’ MANTIĞI İLE OLMAZ

Erken seçim sorusuna da değinen Şenel, “Seçim, Türkiye’nin gerçeklerine göre değil, iktidarın koltukta kalma amacı ile bağlantılı bir durum. Şu an fiili bir durum var zaten. Seçim de olsa bu seçimlerde kesinlikle adalet sağlanmalı,. Adaletli dürüst seçimler yapılmalı. ‘Seçim oldu’ mantığı olmaz. Seçimlere şaibe karışmamalı. Kazanan alnının akı ile kazanmalı. Aksi takdirde kamu vicdanı kanar. Adalet ve hukuk herkese lazım olur. Olağanüstü hal şartlarında yaşıyoruz ama Türkiye’nin normalleşmesi de lazım. Yapılan doğruları alkışlar, yanlışları eleştiririz.”

MERKEZDE BİR PARTİYE İHTİYAÇ OLDUĞU GÖRÜLÜYOR

Meral Akşener’in parti kurma girişimini hatırlatmamızı, Sabri Şenel şöyle açıkladı: “Genel seçimlerden sonra; ilçede, ilde ve genel merkezde bir ‘kurultay olsun’ talebi oldu. Kurultayda başarılar ve başarısızlıklar tartışılsın istedik. 700’e yakın delege ile kurultaya gidildi. Ancak mevcut iktidarın girişimleri ile kurultay iptal oldu. Şu an kamuoyu Meral Akşener’in yeni parti kurma girişimini tartışıyor. İnsanlarımız ne yazık ki bir arayış içinde.

TÜRK MİLLİYETÇİSİ BU ZİNCİRLERİ KIRACAKTIR

MHP’de kendini ifade edemeyen, atılan ve küstürülen bir grup böyle bir oluşumu başlattı. Türkiye’de merkezde bir partiye ihtiyaç olduğu görülüyor. Türkiye bu noktaya doğru gidiyor. Ancak zorlama ile olmaz bu işler. Kendi doğal akışı içinde ilerlemeli. Biz de izliyoruz bu gelişmeleri. Şu an hangi noktada yer alacağımla ilgili kesin bir kararım yok. Ancak şunu söyleyebilirim; MHP şu an tıkanmıştır, engellenmiştir. Şu anki durum vicdanları yaralamaktadır. Ancak Türk Milliyetçisi bu zincirleri mutlaka kıracaktır.

ÜMRANİYE’DE HER ŞEY DEĞİŞEBİLİR

Ümraniye’de referandum sonuçlarına bakarsak evet ve hayır arasında fark daralmış durumda. Ümraniye’de her şey değişebilir. Ümraniye’nin varoşlarında bir beklenti var. Kamu sorunları, 2B, imar sorunları söz konusu. Bu insanların mağdur edilmemesi gerekir. Ben Ümraniye’deki tüm hemşerilerimi önemsiyorum. Burası kozmopolit bir ilçe. Her kesimle bir araya geliyoruz, konuşuyoruz. Vatandaşın oyu kimsenin cebinde değil. Kimse milleten büyük olamaz. Yeter ki bu millete gerçekleri anlatalım.

KOLTUK , ADAYLIK HASTASI BİRİ DEĞİLİM

Milliyetçi Hareket Partisi’nden 3 dönem belediye başkan adayı oldum. Üçünde de Ümraniyeli seçmenlerimizden böyle bir istek, talep vardı. Ben böyle koltuk, adaylık hastası değilim. Ama insanlarımız duruşumuzu, çizgimizi takdir ediyorlar. Bu milletin, Ümraniye’nin İstanbul’un emrindeyiz. Önümüzdeki dönem şartlar ne gösterir bilmiyorum. Biz bu millete hangi noktada olursa olsun hizmet ediyoruz. İşimizle, gücümüzle, eğitim kurumlarımızla hizmet ediyoruz. Şehit ailelerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kuruluşumuzdan bu güne tüm eğitim kurumlarımızda şehit ailelerine ücretsiz eğitim veriyoruz..”

Şenel, konuşmasını yaklaşan bayram dolayısı ile şöyle tamamladı: “Tüm Flashaber çalışanlarının, Ümraniyelilerin, bizi takip edip okuyan herkesin bayramını kutlarım. Tüm ömrünüzün bayram tadında geçmesin diliyorum..

Röportaj – Foto: Durmuş Acar

(Kaynak: Flash Haber)


Editör: TE Bilisim