Millet gazetesinin haberine göre soruşturmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emre üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet tarafından yapılıyor. Bu çerçevede 2015 yılının ilk dört ay içinde 6000 personelin durumları incelemeye alındı. Güvenlik taraması müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, yardımcıları, daire başkanları ile şube müdürleri için yapılıyor.

STK ÜYELİRKELERİNE BAKILIYOR

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Alınan bilgiye göre güvenlik soruşturması iki aşamalı olarak yapılıyor. Birinci aşamada kişinin devlet kurumlarında hangi görevleri de bulunduğu, hangi sivil toplum kuruluşlarına üye olduğu araştırılıyor. İkinci aşamada ise kişiyle ilgili tam anlamıyla şecere araştırılması yapılıyor. İlk adım olarak İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel Müdürlüğü verilerinden yararlanılıyor. Kişinin anne babası kardeşleri ve yakın akrabalar üzerinden veriler toplanıyor.

KOD VERİLİYOR

Soruşturma sonunda personele 'kırmızı' 'turuncu' ve 'yeşil'kodlar veriliyor. Kırmızı koltuğa kişinin ihraç edilmesini, turuncu kod kişinin kritik dönemlerde bulunmaması gerektiği anlamına geliyor. Yeşil kod alan personel ise takip edilmesi gereken personel olarak tanımlanıyor. Bu üç koddan birisini almaya personel ise, güvenilir olarak değerlendiriliyor.

KIYIM YAPILACAK

Ankara kulislerindeki bir başka iddiaya göre ise üst düzey personelin yanı sıra yardımcı hizmet sınıfında görev yapan yaklaşık 3500 personelin sözleşmeleri de 7 Haziran seçimleri sonrasında feshedilecek - Millet

Editör: TE Bilisim