YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Savcı Zekeriya Öz’ün hakkındaki “17-22 Ekim tarihleri arasındaki tatili bir işadamı karşıladı” iddiasını 21 Ekim tarihli Dubai-İstanbul bileti çürüttü. Öz’le ilgili “22 Ekim’de safariye çıktı” iddiası havada kaldı.
Yolsuzluk soruşturmasından sorumlu savcı olan ve İstanbul Başsavcı Vekilliği’nden Bakırköy Başsavcı Vekilliği’ne atanan Zekeriya Öz’ün tartışılan Dubai tatilinin uçuş bilgileri ortaya çıktı. Elektronik biletteki bilgilere göre Öz, 17 Ekim 2013’te gittiği Dubai’den 21 Ekim 2013 sabahı, saat 06.55’te ayrıldı.

‘MASRAFLARI BEN ÖDEDİM’

Yolsuzluk iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu, masrafların yaklaşık 77 bin TL’yi bulduğu öne sürülen Dubai tatilinde Öz’ü kendilerinin ağırladığını ileri sürmüştü. Bir süre sonra bir gazetenin yayımladığı faturada tatilin  17-22 Ekim tarihleri arasında geçtiği iddiası yer aldı.

21 EKİM’DE GÖREV BAŞINDA

Öz, bu iddiaları “Seyahat uçak biletleri dahil 4 bin 250 dolar tuttu ve tüm masrafları ben ödedim” sözleriyle yalanlamıştı. Bu arada T24 haber sitesi, Öz’ün Dubai-İstanbul biletine ulaştı.

Öz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun verdiği iznin ardından geçtiği-miz gün yaptığı açıklamasında “Dubai’de 17-20 Ekim arasında kaldığını” belirtmişti. Elektronik bilette yer alan bilgilere göre 17 Ekim’de Dubai’ye giden Öz, 21 Ekim sabahı saat 06.55’te ülkeden ayrıldı. Öz önceki gün yaptığı açıklamada 21 Ekim sabahı adliyede görevi başında olduğunu söylemişti. Savcı Öz bu nedenle iddia edildiği gibi safari turu yapıldığı belirtilen tarihte İstanbul’da olduğunu söylemişti. Konuyla ilgili haberlerde ise Öz’ün 22 Ekim tarihinde safari turuna çıktığı iddia edilmişti.

Editör: TE Bilisim