BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Süleyman Servet Sazak, bütün ülkücüleri kucaklamayan hiçbir adımın Ülkücü Hareket’i geleceğe taşımayacağını söyledi. Sazak, Facebook hesabından paylaştığı mesajında ümitvar ifadeler kullanarak, “Gözü olana GÜN ışımak üzeredir” dedi.

Süleyman Servet Sazak, sosyal medya hesabından kendisi ile yapılan bir söyleşiden kesitler paylaştı. 
Sazak, MHP’nin içinde bulunduğu arayış çerçevesinde kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken sık sık merhum Alparslan Türkeş’in sözlerini referans gösterdi. 
Merhum Türkeş’in, “Meselelerimizin çözümü, kendimize dönmek, sarsılmaz bir birlik halinde el ele vermek ve geceli gündüzlü çalışmaya girişmekle mümkündür… Ülkücüler, insanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır” sözlerini hatırlatan Süleyman Sazak, “Biz de arkadaşlarımızla birlikte bu çerçevede bir gelecek projeksiyonu ortaya koyabilmek adına fikir jimnastiği yapmaya ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Bir medeniyet tasavvuru ortaya koymadan, kişileri ve kadroları değiştirmenin Ülkücü Hareket’i bir yere taşımayacağına vurgu yapan Süleyman Sazak, “Asıl yapılması gereken kadim geleneğimizden beslenmiş evrensel değerleri de içeren yeni bir “yarın” hayali kurabilmektir” dedi.

Yine merhum Alparslan Türkeş’in, “Türk töresinin bir diğer şartı da haddini bilmektir... Ne kendinizi dev aynasında göreceksiniz, herkese yukarıdan bakacaksınız, ne de kendinizi aşağıdan göreceksiniz, aşağıdan bakacaksınız” sözlerine atıfta bulunan Süleyman Servet Sazak, şunları söyledi:

“Yeni bir yönetim kültürüne ihtiyacımız var. Bu yeni yönetim modelinde her ülkücü, erişkin ve yetişkin bir şahsiyet olarak karar verme sürecinde aktif rol almalıdır. Merhum Türkeş’in dediği gibi  ‘her ülkücü fert fert bir lider’ ise o liderlere söz hakkı verilmelidir. Onlarla istişare edilmelidir.”

Sazak, Ülkücü Hareket’i anlatırken, “ÜLKÜCÜLÜK; son tahlilde bir SEVGİ AHLAKI’dır; insanı sevmenin, Türkiye’yi sevmenin, birbirimizi sevmenin ahlakıdır” dedi.

Sazak MHP ve Ülkücü Hareket’in geleceğine ilişkin düşüncelerini ise, “Bütün ülkücüleri kucaklamadan, bütün ülkücüler birbiri ile kucaklaşmadan atılacak hiçbir adım hedefine ulaşmaz” şeklinde ifade etti.

Sazak’ın sosyal medyadaki paylaşımında en dikkat çekici notu ise “Gözü olana GÜN ışımak üzeredir” sözleri oldu.
Editör: TE Bilisim