Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Konuşmasının ardından Vural basın mensuplarının sorularını cevapladı.
 
Bir gazetecinin, “F-4’lerin görev süreleri 2020’ye kadar uzatıldı. Neler söyleyeceksiniz” sorusuna Vural, "Maalesef onlar için pilotlarımızın görev yapan insanların can güvenliği önemli değil. Bu konuda bu düşmenin teknik bir sebepten olmadığını ifade ediyor hükümet sözcüsü. Teknik bir sebep yoksa hangi sebepten dolayı şüpheli bir durum vardır. Devletin öncelikli kendine hizmet edenlerin can güvenliğini sağlamaktır bu can güvenliğini sağlayamayacak tedbirleri almaktan acz içinde olduğunu gösteriyor. Milli savunma bakanı milletin güveni kalmadı F-4’lere diyor. Şimdide 2020 yılına kadar bunların kullanma ile ilgili adım atıyor. Düşen uçaklarla ilgili olarak uçma talimatını veren siyasi iradedir. Sorumlusuda siyasi iradedir.” cevabını verdi. 
 
Başka bir gazetecinin, "Dün 2 teklif geldi biri anayasa değişikliğine yönelik parti kapatılmasını zorlaştıran bir teklif bir de torba teklif geldi. Bu teklifte seçim yasaklarını ihlal eden medya kuruluşlarının denetimleri YSK’dan RTÜK’e veriliyor." sorusuna Vural şu cevabı verdi; "Biz anayasa değişikliği ile ilgili adalet ve kalkınma partisine bir anayasa yapmak istiyorsan Anayasa uzlaşma komisyonuna gel. Önce kaçtığın komisyona gel MHP teröre-şiddete bulaşmış olanlar ilgili teklifini daha önce yapmıştı. Bizim teklifimiz uzlaşma komisyonunda. Bu komisyona gel çağrımız bu olur. Bunlar Seçilme yaşını 18’e düşürecek teklifi getirdiler ne oldu. Bu tavır adalet ve kalkınma partisinin muhalefet partilerine bir algı operasyonu içinde olduğunu ispat eden bir durumdur."
 
TORBA YASANIN AMACI MEDYA ARACILIĞIYLA VATANDAŞIN BİLGİ EDİNME HAKKINI KISITLAMAKTIR
 
Sözünü yerine getirmeyen bir başbakan olduğunu, bir daha torba yasa gelmez demesine rağmen başbakan imzası ile bir torba yasa geldiğini ifade eden Vural şunları söyledi:
 
"Bu torba yasa başbakanın başına çuval geçirildiğinin bir göstergesi. Seçimlere yönelik gerçekten hem devletin kurumları hem de medya aracılığıyla algı operasyonu ile milletin adalet ve kalkınma partisinin görüldüğü haramzadelerle birlikte onun hakkına hukukuna el uzattığı bir dönem içinde algı operasyonları ile tercihlerinin değişmemesi temin edecek bir girişimde bulunuyorlar.
 
Medyanın bu eksende yüksek seçim kurulu yerine RTÜK aracılığıyla ceza verilmesini sağlamak suretiyle medyanın bir politik pazarlama amacıyla kullanılmasını bu yönüyle açıkçası hukuka aykırı iş ve eylem yapanların bu bakımdan adalet ve kalkınma partisinin koruma ve kollamasına alınması gerçeğidir.
 
HAVUZ MEDYASINA MUHALİF MEDYAYA VURUN DİYOR
 
Havuz medyasına yandaş candaş medyasına vurun kırın ne yaparsanız yapın önemli değil ben size ceza verdirmem diyor bu karar açıkçası adalet ve kalkınma partisine karşılık oluşacak bir alternatif muhalefeti medya aracılığıyla susturma ve susturma amacıdır.medyanın bu şekilde politik pazarlama manipülasyon ve algı oluşturma aracı olarak kullanılması Türk demokrasisine vurulacak bir darbedir. Bugüne kadar bu darbeleri vurdular şimdi de RTÜK’e atadıkları kendi yandaşları aracılığıyla bu konuda hukuka aykırı iş ve eylemlerden dolayı ceza verilmemesini sağlamak istiyorlar. Bu da bir parti devleti anlayışının ve seçimlere yönelik adalet ve kalkınma partisinin nasıl bir kumpas ve komplo içinde olduğunu da gayet açık ve net gösteriyor.
 
Seçimin güvenliğini tehlikeye atacak seçimin güvenli bir şekilde temin edilmesini engellemeye yönelik girişimdir. adalet ve kalkınma partisinin milletten uzaklaştıkça daha fazla otoriterleşmeye ve diktaya tehdite yönelik bir emaredir. Torba yasanın amacı ve hedefi doğrudan doğruya medya aracılıyla vatandaşın bilgi edinme hakkını kısıtlamaktır. Bu doğrudan doğruya demokrasiye darbe amaçlıdır. Havuzdan besledikleri medya aracılıyla siyaseti besleyenler şimdi onları besleyecek ve koruyacak konuma getirmek amacındadır."

Editör: TE Bilisim