YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Vücuduna 7 kurşun isabet etmişti. Annesi Pakize Akbaba (64), kanlar içinde kalan oğlunun başından hiç ayrılmak istemedi. Hep ağladı, hep sarıldı.
Sözcü'nün haberine göre, oğlunun cenazesinde, tabutun başındaydı. “Oğlum, anan sana söz veriyor. Ömrüm yettiği sürece sizlerin mücadelesini ne pahasına olursa olsun sürdüreceğim. Şehit analarını bir araya getirip sizlerin sesi olacağım” dedi.

Böyle dedi ama iki yıl şoktan kurtulamadı. Sonra da şehit annelerini bir araya getirmek için çalışma başlattı. Dernek kurdular: İstanbul Şehit Anneleri Derneği… Pakize Hanım derneğin başkanlığına getirildi.

AÇILIMA TEPKİ İÇİN MECLİS’TE PROTESTO

23 yıldır sürdürdüğü görevinde herkesin “Pakize ana”sı oldu. Şehitler ve aileleri için mücadele etti.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın idam edilmeyeceğine ilişkin karar çıkınca, şehit anneleriyle İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nü trafiğe kapattı. İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde şehitler için “kelle” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı dava açtı ve kazandı.

AKP’nin başlattığı açılıma karşı da eylem yaptı. Pakize Hanım, 13 Kasım 2009 yılında, koluna sardığı Türk Bayrağı’nı, Meclis Genel Kurul izleyici balkonuna kadar getirdi. PKK’ya verilen tavizleri protesto etmek amacıyla bayrağı çıkarıp, diğer şehit anasıyla birlikte sallamaya başladı.

AĞLAYARAK SORDU: BEN TERÖRİST MİYİM?

Görevliler tarafından salondan çıkarılan Akbaba, bu eyleminden sonra TBMM’nin “yasaklılar listesi”ne alındı. Ancak, böyle bir yasak olduğunu, önceki gün TBMM’ye girişi engellenene  kadar bilmiyordu.

İki gaziyle Meclis’e gidip milletvekillerine sorunları anlatmak isteyen Pakize Akbaba, adının, bilgisayarda “girişi yasaklı isimler” arasında olduğunu öğrendi. Görevliler, “diğerleri girebilir. Ama sizin girişiniz yasak. Derhal buradan ayrılın” dedi.

Pakize Akbaba, “Ben terörist miyim, bu bayrağın dalgalanması için oğlum şehit oldu. Teröristlerle bağlantılı olanlar giriyor da ben nasıl Meclis’e giremiyorum?” diye feryat etti.

Uğradığı muamele karşısında gözyaşlarını tutamayan Pakize Akbaba, SÖZCÜ’nün sorularını şöyle yanıtladı: “Böyle bir şey herhalde ilk kez benim başıma geliyor. Suçum, TBMM’de bayrak sallamak. Hem şehit kızı hem şehit annesiyim. Elim ayağım tuttuğu, Allah kuvvet verdiği sürece şehitlerimiz, gazilerimiz için mücadele edeceğim. Ne yapıyorsam çocuklarımız unutulmasın diye yapıyorum. PKK’nın elebaşları her fırsatta eylem yapıyor, onlara kimse ‘yasak’ demiyor. Beni, TBMM’ye almadılar diye ne ümidimi kaybedeceğim, ne davamdan vazgeçeceğim.”

“BİR ANNEYE BU YAPILIR MI!”

Şehit annesi Pakize Akbaba’nın TBMM’ye giremediğini öğrenen CHP Millletvekili Süleyman Çelebi, dışarıda bekleyen Pakize anayı otomobiline aldı ve diğer kapıdan TBMM’ye getirdi. Onların sorunlarını dinleyen Çelebi, “Bir anneye bunlar yapılır mı? Bu yasağın kaldırılması için çaba göstereceğim” dedi.

Sözcü

Editör: TE Bilisim