Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Tunceli'de PKK'lılar ile girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Özel Harekat Timlerinin Tabur Komutanı Yavuz Sonat Güzel için Ankara'da tören düzenlendi. Şehit Binbaşı'nın annesi Emine Güzel, 'Beni zindana atsın. Onun PKK'lı askerleri vurdu oğlumu' diye tepki gösterdi

Tunceli'nin Çiçekli Köyü kırsal kesiminde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, şehit olan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel (39) için Elazığ Havalimanı'nda resmi tören düzenlendi. Şehit binbaşının naaşı düzenlenen törenin ardından Ankara'ya gönderildi.

Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in annesi Emine Güzel tepki gösterdi. Güzel, "Onların askerleri vurdu oğlumu. Zindana atsınlar isterseniz beni. Zindana atsın isterseniz. Beni zindana atsın. Onun PKK'lı askerleri vurdu oğlumu. Ne yaptı benim oğlum onlara? Bir karıncayı incitmezdi. Kimse için kötü düşünmezdi. Onların PKK'lı askerleri silahlarla yıktırdılar onları, Onları beslediler, onlar vurdu oğlumu. Ne yaptı benim oğlum onlara? Zindana atsınlar isterlerse beni." diye tepki gösterdi.

EMRULLAH İŞLER ANNEYE TAZİYE SUNAMADAN AYRILMAK ZORUNDA KALDI

Acılı aile daha sonra cami avlusunda kurulan çadırda taziyeleri kabul etmeye başladı. AK Partili isimlerden taziye için gelen ilk isim AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler oldu. İşler geldiği sırada ise acılı anne, “Getirmeyin bunları dedim valiye. Valiye tembih ettim, getirmişler.” diyerek tepki gösterdi. İşler, şehit binbaşının aile yakınlarına taziyesini sunamadan oradan ayrılmak zorunda kaldı.

ŞEHİT BABASINA TAZİYE SUNABİLDİLER

Daha sonra taziyelerini sunmak için kabineden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Selami Altınok geldi. Bakanlar şehidin babasına taziye sunarak ayrıldı.

Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da taziyeye geldi.

Ardından Şehit Binbaşı Güzel’in cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Selami Altınok, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları katıldı.

Editör: TE Bilisim