Rus medyasından  iddiası: ‘Şehit cenazeleri PKK'nın elinde'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan askerlerden bazılarının cenazelerinin, PKK'nın eline geçtiği iddia ediliyor.

Rus Sputnik haber ajansı, söz konusu iddiayı yansıtırken "PKK'nın saldırı için bölgeye günler öncesinden katırlarla ağır silah taşıdığı öğrenildi" dedi.
Sputnik, Dağlıca saldırısına ilişkin haberinde "Sputnik'in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre Dağlıca'da çatışmalarda 17 asker şehit oldu. Şehit olan bazı askerlerin cenazeleri ve silahlar PKK'nın eline geçti. Cenazelerinin hâlâ PKK'nın elinde olduğu söylenirken, yöredeki halkın cenazeleri almak için PKK ile görüşmeler yaptığı öğrenildi" iddiasına yer veriyor.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Saldırı sırasında "çok sayıda askerin de yaralandığını" söyleyen Sputnik, "Yaralanan G.Ö. C.A., İ.H.Ö., Ö.İ., A.Ş.K. ve M.İ. isimli askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu belirtildi" sözlerini de kullanıyor.

-"GÜNLER ÖNCESİNDEN SIĞINAK YAPMIŞLAR"-

Sputnik, "PKK'nın saldırı için bölgeye günler öncesinden yığınak yaptığı ve katırlarla bölgeye ağır silah taşıdığı öğrenildiğini" de belirttiği haberine " Saldırıyı düzenleyen PKK'lılar Kuzey Irak tarafına kaçarken, bölgede halen yer yer çatışmalar yaşanıyor ve hem karadan hem de havadan operasyona devam ediliyor" savlarla son veriyor.

​BBC: SEÇİM YAKLAŞIRKEN...

BBC, Türkiye’de son aylarda 60’dan fazla güvenlik görevlisinin öldürüldüğüne dikkat çektiği haberinde çatışmaların Kasım seçimi yaklaştıkça daha da artmasından korkulduğunu belirtti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “PKK, Güney Doğu Türkiye’de askerleri saldırdı” başlığı ile duyurduğu Dağlıca saldırısına ilişkin olarak Genelkurmay’dan verilen bilgileri aktardıktan sonra hükümetin “misilleme olarak PKK mevzilerine hava baskılarını düzenlediğini” anlattı.

“Ateşkesin Temmuz ayında çökmesinin ardından ordu ile PKK arasındaki şiddette bir artış oldu” sözlerini kullanan BBC, PKK’nın saldırıyı üstlendiğini belirtikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırı ile ilgili açıklamasında saldırıya “kararlı” yanıt sözü verdiğini belirtti.

BBC, çatışmaların yaşandığı kent ve bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve "geçici güvenlik bölgesi" gibi hükümetçe alınan bazı önlemlere de dikkat çektiği haberinde “Birçok kişi, çatışmaların Kasım ayı için planlanan erken seçim yaklaştıkça daha da artmasından korkuyor” dedi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde dün PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırı Alman basınında geniş yer buldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede operasyon yaptığına dikkat çekilen haberler şöyle:

ALMAN BASINI DA SALDIRIYA YER VERDİ

Süddeutsche Zeitung: "Devlet güçleriyle PKK arasındaki çatışmada ölüler var"

“Kürt militanlar tarafından yapılan bombalı saldırıda çok sayıda Türk askeri hayatını kaybetti. Fırat Haber Ajansı ilk etapta ölen asker sayısını 15 olarak duyurdu. Türk hükümeti ölü ve yaralı sayısı konusunda açıklama yapmadı."

Spiegel Online: "PKK saldırısı ve çatışmalarda çok sayıda ölü var"

“Türkiye'nin Güneydoğusu'ndaki çatışmalar giderek artıyor. PKK tarafından Hakkari'de yapılan saldırıda çok sayıda asker öldü. Ölü sayısı netlik kazanmazken, PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'na göre ölü sayısı 15."

Stern Online: "15 Türk askerine PKK saldırısı"

"Türkiye'deki durum giderek gerginleşiyor. PKK askeri bir konvoya yaptığı saldırıda 15 askerin öldürüldüğünü duyurdu. Çok sayıda silahı da aldıkları belirtiliyor. Buna karşılık Türk Hava Kuvvetleri bombardıman başlattı."

Focus Online: "Türk ordusu ağır saldırının ardından PKK hedeflerini bombalıyor"

"Türkiye PKK ile barış görüşmelerini bitirdi. Türk Ordusu, ağır bir saldırının ardından PKK'ya karşı operasyona başladığını duyurdu. Pazar günü Dağlıca'da askeri bir konvoya saldırı yapılmış ve çatışma çıkmıştı. Ordu sayı belirtmemekle birlikte ölü ve yaralı askerler olduğunu açıkladı."

Die Welt: "Çok sayıda Türk askeri PKK saldırısında öldürüldü"

"Türkiye'nin güneydoğunda yer alan Hakkari'de PKK saldırısında çok sayıda asker hayatını kaybetti ve yaralılar var. İki askeri araç Dağlıca'da kurulan patlayıcı tuzağının hedefi oldu."

Editör: TE Bilisim