İmralı'ya giderek terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşen heyet BDP milletvekillerine bilgi verdi. Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Altan Tan, eşbaşkanlara İmralı'da görüşülenleri aktardı.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise süreç ile ilgili üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

İşte Selahattin Demritaş'ın açıklamalarından satır başları:

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Öcalan Türkiye’de herkesin arkasında durabileceği Türkiye’nin birliği içinde tüm halkların beraber yaşayacağı çözüm konusunda kararlı olduğu kendisinin ciddi olduğunu devletinde bu şekilde yaklaşmak dışında bir seçeneğinin olmadığını ifade etmiştir.

Arkadaşlarımızın da gözlemi şu olmuştur; herkesin arkasında durabileceği bir süreç başlasın istiyoruz.

Hazırladığı taslak metni bizlere yakında ileteceğini, en geç iki üç hafta içinde bütün bu sürecin netleşmesi gerektiğini de kendisi ifade etmiştir.

Barış yanlısı bütün kesimlerin sürece destek vermesi gerekmektedir.

Umarım bu tarihi gelişmeler kişisel hırslar uğruna heba edilmez. Şu anda tartıştığımız çözüm süreci Türkiyeli bir seçim sürecidir.

Öcalan’ın Türkiyeli bir çözüm perspektifiyle ortaya koyduğu çözüm büyük bir şanstır. Öfkeyle kinle kan davası anlayışıyla hareket edilmemesi gerekir.

Bu sürecin altını dolduracağız. Siyaset üzerimize düşen sorumluğu alacağımızı belirtmek isterim.

Taslak metinler heyetimizin oraya gidişiyle son halini alacaktır. Bir iki gün içinde bu metinlerin bize ulaşmasını bekliyoruz.

(21 Mart'ta PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılacağı iddialarıyla ilgili bir soruya) Bir çağrı yapılacaksa bu kendisinin vereceği bir karar neticesinde olacak. Önümüzdeki iki üç haftalık sürecin çok kritik olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

Sayın Başbakan’ın PKK’ya yaptığı çağrılar kamuoyu oluşturabilir ama PKK için önemli olan Öcalan’ın çağrısıdır.

Heyetlerin belki bir belki de birkaç defa adaya gitmesi gerekebilir.

Editör: TE Bilisim