Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Aile ve sosyal Politikalar Bakanı gökyüzü Ramazanoğlu hakkında verilen gensoru önergesinin reddedilmesine ilişkin olarak Demirtaş, "Bu bakanla ilgili gensoru da rezaleti gördünüz. Çakma milliyetçi, Çin malı bir parti var onların yardımıyla gensoru reddedildi" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. Demirtaş, "Bir yandan Şam rejimi devrilecek bir yandan Suriye’deki nüfus çökertilecek. AKP’nin Suriye politikasının sonucu görüyorsunuz. Avrupa’nın suçu AKP’den büyüktür. AB’nin günahı AKP’den büyüktür. AB ve bugün AB’li liderlerin tamamı IŞİD’in büyümesinden sorumludur. Özellikle Almanya bundan mesuldür" diye mevzuştu.

Sığınmacılar için yapılacak olan şeyin Suriye’de barışı sağlamak bulunduğunu söyleyen Demirtaş şöyle devam etti:

"Orada bir barış bir ateşkes ortaya çıkacak. İnsanlar taş üstünde taş kalmamış da olsa senin Dikili’ni bırakıp kendi köyüne gidecektir. Ülkesine geri dönmek ister. Öncelikle bunu yapmak lazım. Mültecilerle ilgili alınan hiçbir önlem samimi değil. Mülteciler vatandaş olmak temenni ediyorsa yurttaşlık vereceksiniz. Onları kamplarda insanlık dışı muameleye dayatmak yerine sizin gibi benim şeklinde çalışma hakkı tanıyacaksınız. Bunu yapmıyorlar dikkat edin. Mezhep değişimi sağlayacak şekilde kullanacaklar. Maraş Pazarcık’ı bu nedenle söylüyorum. Sen sığınmacı kamplarını denetime açmıyorsun. Vahim iddialar var. IŞİD, El Nusra orada eğitim alıyorlar diye iddialar var. Suriye de kırım yapıp oraya geri dönükleri, cinsel istismar, fuhuş, tecavüz iddiaları var. Oraların IŞİD kampına dönüştüğüne dair ciddi kaygılar var. 27 bin kişilik kampı 3 bin kişilik Alevi köyleri ortasına illa açacağım diyorsun altında başka kaygılar aramak haksız mı. Ülkemiz için barış komşularımız için de aynı şeyleri yapmak zorundayız."

KARABAĞ problemi bariŞÇIL YOLDAN ÇÖZÜLMELİ

Azerbaycan ve Ermenistan’ın bir an önce görüşme masasına oturarak anlaşmaya varması gerektiğini vurgulayan Demirtaş hükümet yangına körükle gittiğini ileri sürdü. Demirtaş, "Karabağ özerk bir bölgeydi oradaki insanlar iyi mi bekliyorsa buna saygı duyulmalı. Bu problemi Ermenistan ve Azerbaycan harpla değil masada diyalogla çözmeliler. Bir anda Kafkaslar’da yeni savaşın ülkeden ülkeye bir katliamın önünü açabilir. Lütfen bu savaşı durdurun" dedi.

Hitabında "Nusaybin’de taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmayın" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de sert sözlerle eleştirdi. Demirtaş, şunları söylemiş oldu: 

"Bu bakanla ilgili gensoru da rezaleti gördünüz. Çakma milliyetçi, Çin malı bir parti var onların desteğiyle gensoru reddedildi. 7 Haziran’dan beri bu çakma parti AKP’den daha AKP’li olmuşlar. He hafta Salı günleri iki AKP toplantısı oluyor. Birini Davutoğlu birini Bahçeli yapıyor. Davutoğlu konuşurken Bahçeli yanında durup kafasını sallasa yeterli. İkisi de grup toplantısı yapmış oluyor. Çin malı çakma milliyetçi biraz önce katliam çağrısı yaptı. Aslına bakarsanız orada beyefendinin çağrısına uyumlu şeyler yapılıyor. Kan görmek istiyorsan bolca var. Tam senlik günlük yaşanıyor. Kan görünce kendisinin yanaklarına can geldiğini tecrübe ettik. İçin rahat olsun oralar yıkılıyor kan dökülüyor. Bizim içimiz rahat değil barış, can, insandan yana olanın içi rahat değil. Irkçılık ve faşizmle beslenip tekçi ırk anlayışla her yeri istilacı işgalci ruhla fethedeceğini sananlar yanılırlar. Bu vücutta baş gitse bile başsız bedenimiz yine sizin önünüzde diz çökmez merak etmeyin. Tarih tekerrür etmeyecek. Maraş, Çorum Sivas’ta yaptıklarınızı bir defa daha yapamayacaksınız. Memleket kan gölüne dönmüş yapabildikleri öneri taş üstünde bırakılmayacak. Adalet arayışımızdan vazgeçmeyelim biz."

Ümit KOZAN - Nursima KESKİN 

 KAYNAK: HÜRRİYET
Editör: TE Bilisim