Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Yalçın, yaptığı açıklamada, iktidar partisinin 2015 seçimlerine yönelik tehlikeli bir strateji uygulamaya başladığını söyledi.

MHP’li Yalçın, genel seçimler yaklaşırken millî hassasiyetlerin kaşınmaya, bir taraftan da ikiyüzlü milliyetçilik edebiyatına hız verilmeye başladığını kaydetti.

AK Parti’nin, yeni seçim politikalarını hem milliyetçi ve muhafazakâr kitlelerin hem de bölge insanının duygularını istismar üzerine şekillendirdiğini belirten Yalçın, “Hakkâri Yüksekova’da üç Mehmetçiğin kalleşçe arkadan vurularak öldürülmesi karşısında iktidar partisinin sergilediği mide bulandıran mürai politika bunun en açık işaretidir. Sözde akillerin sahaya indirilmesi ise bir başka uyutma, göz boyama ve kandırma taktiğidir. Hatırlayacaksınız bu akillerin geçmişte yaptığı çalışmalar hiçbir işe yaramamış, aksine siyaset ve fikirde ayrışmayı daha çok derinleştirmiştir. Bölücü örgütün gerçek yüzünü göstererek, halk arasına güven ve ferasetten oluşan bir akıl duvarı örmek yerine PKK’nın bölge halkı üzerindeki müessiriyetini daha çok arttırmıştır. Onların; millet yerine iktidarın ve AKP tabanının nabzını tutma çabaları, toplumun diğer kesimlerinde kutuplaşma ile nefreti körüklemiştir” dedi.

-“ SOKAKLAR DAHA GÜVENSİZ HÂLE GELMİŞTİR”-

Hükûmetin sözde çözüm ve barış adına 12 yıldır attığı adımları eleştiren MHP’li Yalçın açıklamasına şöyle devam etti:

“PKK silah bırakmamış, aksine daha çok silahlanıp eleman kazanmıştır. Sokaklar daha güvensiz hâle gelmiştir. Şehit cenazelerinin ardı arkası kesilmemiştir. Anaların feryatları sona ermemiştir. Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda devlet otoritesi yok olmuştur. Toplumsal barış ölümcül yara almış ve bir arada yaşama azmi komaya girmiştir. Kürt kökenli vatandaşlarımız kendisini temsil etmeyen bölücü örgütün tasallutuna tamamen terk edilmiştir. Derin bir ayrışma, kin ve nefret atmosferi giderek yurt çapına yayılmıştır. Türkiye, güney sınırları boyunca hüküm süren büyük ve karmaşık bir terör sarmalının tehdidiyle karşı karşıya kalmıştır. O hâlde millet, 12 yıldır AK Parti iktidarı tarafından uyutulmakta, aldatılmaktadır.

-“ AK PARTİ İKTİDARI, BÖLÜCÜ BAŞINA GÖBEĞİNDEN BAĞLI VE BAĞIMLIDIR”-


AK Parti iktidarı, bölücü başına göbeğinden bağlı ve bağımlıdır. Kurban Bayramı ve sonrasında Arappınarı (Aynelarap, Kobani) bahane edilerek çıkarılan isyanda 40’tan fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı isyanı maalesef hükûmet bastırmamıştır. Yine bölücü başına gidilmiş, ricacı olunup elinden bir mektup alınarak bölücü örgüt ancak yatıştırılmıştır. Bölücü örgütün eylemlerini durdurması karşılığında ne istiyorsa verileceği İmralı ve Kandil’e iletilmiştir. İktidar ve bölücü örgüt birlik olup devletin nefesini kesmişlerdir. AK Parti iktidarı devletin elini kolunu bağlayıp eşkıyanın bir güzel dayak atmasını sağlamıştır. Sopa yemekten yüzü gözü şişmiş, mecali kalmamış devlet baba, hantal vücuduyla kımıldayamayacak duruma getirilmiştir. Devlet; vaktiyle mahallenin namusunu, onurunu koruyan yiğit iken, eşkıya sürüsünden yediği dayak yüzünden ne itibarı ne haysiyeti kalmıştır. Devleti yendiğine; önce özerkliğin, sonra da bağımsızlığın yaklaştığına inanan katiller güruhu güç ve mevzi kazanmıştır. Daha cüretkâr ve saldırgan hâle gelmiştir. Eskiden asayiş, düzen ondan sorulurken şimdi sokaklarda bölücü eşkıyanın sözü geçmektedir.

-“TÜRKİYE’NİN BÖLGEYE YÖNELİK DIŞ POLİTİKASINDA DA AYNI İKİYÜZLÜ STRATEJİ UYGULANMAKTADIR”-

Bitlis’te bir köy korucusunun PKK militanları tarafından direğe bağlanarak hunharca kurşuna dizilerek şehit edilmesi karşısındaki sükût ve acziyet, her şeyi özetlemektedir. Türkiye’nin bölgeye yönelik dış politikasında da aynı ikiyüzlü strateji uygulanmaktadır. IŞİD’e ve PKK’nın Suriye kolu PYD’ye “terör örgütü denilmekte ama hem el altından hem de göstere göstere bunlara destek verilmektedir. Dün IKBY’ye bağlı peşmergelerin Habur’dan bayrak diye paçavraları sallayarak ve Türk askerinin gözetim ve kontrolünde gövde gösterisi yaparak topraklarımızdan geçirilmesi, AK Parti iktidarının ayrılıkçı Kürtlere ve terörizme tamamen teslim olduğunun resmidir. Çünkü Peşmergenin Aynelarap’a yardıma gitmesine geçit vereceğini ‘ABD’ye ben söyledim’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’dır.

-“ PKK ORDULAŞTIRILMAKTADIR”-

AKP iktidarı böylece Kuzey Irak’taki defakto oluşumu meşrulaştırmış, peşmergeye Irak ordusundan farklı bir statü tanıyarak Irak’ın toprak bütünlüğüne büyük bir darbe indirmiştir. İkinci büyük darbe de Türkiye’nin çıkarlarına ve güvenlik stratejisine vurulmuştur. Yıllardır Kuzey Irak’ta PKK’nın yuvalanmasına imkân veren IKBY’nin bölücü terör örgütüne verdiği ama inkâr ettiği destek de böylece resmiyet kazanmıştır. Neticede PKK ordulaştırılmaktadır. Peşmergenin Türk topraklarından geçirilmesi aynı zamanda Irak’ın kuzeyindeki fiili durumun gelecekte Suriye’nin kuzeyinde yaşanmasına Türkiye’nin şimdiden rıza göstermesi, onay vermesi anlamına gelmektedir. Yani iktidar kendi eliyle birleşik Kürdistan’ın kurulmasını çabuklaştırmakta, Türkiye’nin düşmanını besleyip palazlandırmaktadır. Böylece Eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun meşhur eseri stratejik derinlikte işlediği dış politika anlayışının, Türk milletinin bekasını derin Orta Doğu bataklığına gömmek olduğu su yüzüne çıkmıştır."
Editör: TE Bilisim