Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Yalçın, muhalif isimlerin 15 Mayıs'ta kurultay yapması yönündeki ifadelerini eleştirerek, "Söylediğiniz tarihe 3 gün var. Böyle bir kongrenin toplanması imkansız hale gelmiştir. Yargıtay'ın bu açıklaması da buna işaret ediyor. Şu tablo içinde 15'inde herhangi bir kongre toplanması mümkün değil" dedi.

Habertürk canlı yayınına katılan Semih Yalçın, kurultayın 15 Mayıs'ta yapılmasına dair şu açıklamayı yaptı;

"Söylediğiniz tarihe 3 gün var. Böyle bir kongrenin toplanması imkansız hale gelmiştir. Yargıtay'ın bu açıklaması da buna işaret ediyor. MHP Genel Merkezi'nin aldığı 2 tedbir kararı var. Bunlar icra safhasına da konuldu. Yargıtay kararının beklenmesini açık ve net şekilde ifade etti. Eğer kurultay toplanırsa, Genel Merkez olarak biz orada olmayacağız. Kendileri çalar kendileri oynaylar" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargıtay'ın MHP'deki kurultayın mayıs ayı içerisinde yapılacağı yönündeki açıklaması değerlendirdi. Yalçın, muhalif isimlerin 15 Mayıs'ta kurultay yapması yönündeki ifadelerini eleştirerek, "Söylediğiniz tarihe 3 gün var. Böyle bir kongrenin toplanması imkansız hale gelmiştir. Yargıtay'ın bu açıklaması da buna işaret ediyor. Şu tablo içinde 15'inde herhangi bir kongre toplanması mümkün değil" dedi. 

Semih Yalçın, "B Planı" olarak gündeme gelen Partili Cumhurbaşkanlığı'na karşı olduklarını belirterek, " Biz Başkanlık Sistemi'ne karşı olduğumuzu, Partili Cumhurbaşkanlığı'na nasıl baktığımızı çok net söylüyorum" dedi. 

Semih Yalçın HABERTÜRK TV'de Güne Bakış programında Aysun Torun'un sorularını yanıtladı. MHP'li Semih Yalçın'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 
YARGITAY'DAN 'MHP KONGRESİ' AÇIKLAMASI YARGITAY'DAN 'MHP KONGRESİ' AÇIKLAMASI

YARGITAY'IN AÇIKLAMASI: Söylediğiniz tarihe 3 gün var. Böyle bir kongrenin toplanması imkansız hale gelmiştir. Yargıtay'ın bu açıklaması da buna işaret ediyor. MHP Genel Merkezi'nin aldığı 2 tedbir kararı var. Bunlar icra safhasına da konuldu. Yargıtay kararının beklenmesini açık ve net şekilde ifade etti. Feveranla inadına bu kongreyi yaparız açıklaması anlaşılır değil. Yargı kararına saygı duyuyoruz. Bu karara uyacağız. Biz o noktadayız. Şu tablo içinde 15'inde herhangi bir kongre toplanması mümkün değil. Bazı illerde delegeler aranarak zorla toplanma girişimine girilmiş. Bunlara tevessül edilmemesi gerekir. Kendileri çalar, kendileri oynarlar. Genel Başkanı da, kimseyi de orada bulamazlar. 

HUKUKİ DESTEK AÇIKLAMASI: CHP Sözcüleri de dahil bazıları iddialarda bulunabiliyor. Bu MHP'ye haksızlıktır. Genel Başkanımız ufukta gördüğü sıkıntıyı atlatma çabasıdır. Bunun çözüm noktasında MHP fedakarlığa hazırdır diyor. Odaklanan nokta da terör. Daha dün başkanlık sistemine karşıyım dedi. AKP'nin arka bahçesi olmadık, olamayız. 

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE DE, PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞINA DA HAYIR"

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: Ona da evet deme durumunda değiliz. Net olarak duruyoruz. O şahıs sadece o partinin cumhurbaşkanı olur. Yüzde 48'in Cumhurbaşkanı olduğunu unutuyor, ya da görmezden geliyor. Partili derseniz herkesin cumhurbaşkanı olmaz. Bunu topyekun düşünmeniz gerekir. Herkesin Cumhurbaşkanı olma gibi bir mecburiyeti vardır. Bunla bu anlayışı ortadan kaldırırsınız. MHP buna sıcak bakmaz. 

"GÖRÜNEN O Kİ AKP VE MHP KOALİSYONUN ADINI KOYACAK" "GÖRÜNEN O Kİ AKP VE MHP KOALİSYONUN ADINI KOYACAK"
CHP'nin böyle bir yaklaşım içinde olması, bu tip saçma iddialarla ortaya çıkıyor. Bunu söyleyenlerin aklında bakla var. Sayın Genel Başkanımız bu açıklamayı yapana kadar resmi ya da özel AKP'liyle görüşmesi olmamıştır. CHP Sözcüleri kendi partilerinin işlerine baksınlar. CHP'yi HDP'lileşmekten kurtarsınlar. Biz Başkanlık Sistemi'ne karşı olduğumuzu, Partili Cumhurbaşkanlığı'na nasıl baktığımızı çok net söylüyorum. CHP'liler bunu söylüyorsa art niyet vardır. 

DEVLET BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ: Vereceğimiz destek bir hükümet mantığı içerisinde ele alınmalı. Terörle mücadele noktasında biz varız. Ama bunun pazarlığı başkanlık sistemi değil. MHP terörle mücadele noktasında sağlayacağı katkının çok büyük faydaları vardır. Karar kendilerinindir. MHP ihtiyaç duyulduğunda elinden ne gerekiyorsa kayıtsız şartsız bunu yapacak. Bir hükümet şekline de bürünmesi gerekmez, ancak 22'sinden sonra bu şekillenmeye başlayacak. Artık burada top AKP'nin, parti yetkilileri karar verecek. Burada bunları sizlerle paylaşıyoruz. Böyle bir pazarlık içinde de değiliz. CHP temsilcileri oturdukları yerde kendi siyasetlerini gerçekleştirmeye çalışıyor. 
Siyaseti hayatı boyunca, MHP, siyasi tavrında da tarzında da çok net ve açıktır. Halkın anladığı dilden siyaset yaparız. Bunda çekincemiz de yoktur. Hükümet buna ihtiyaç duyuyorsa, alabilir. Hükümet içinde bir sıkıntı meydana geldiğinde, ahlaklı bir teklifte... Herhangi bir pazarlığa girmeyiz. Bu terörün bitmesi lazım. Bunun başka çaresi yok. Bunu bitirme adına da MHP, Türkiye'nin kuruluş felsefesinde yer alan ifadelerle destek alıyor. Biz artık akan kanın durmasını, şehit haberi gelmemesini istiyoruz. Onu da 'her şeye varız' diye ifade ediyoruz. Siyasi terbiye içinde bize sunulması gerekir.
MUHALİFLERE İNCELEME: Adaylarla ilgili disiplin kuruluna verilmiş sevk yok. İncelemenin alınma sebebi de, kendilerine muhalefet diyen bu arkadaşlar parti disiplinine aykırı hareket ediyorlar. Şu anda genel başkan yarışı yok. Bir tüzük değişikliği çabası var. Sözleriyle, suçlamalarıyla parti tabanında sıkıntı yaratabiliyorlar. Bunlar bir partide gözyumulmaması gereken hareketler. Bu incelemenin sonucunun ne olacağını söylemem gibi bir şey yok. Onu bu inceleme bittikten sonra belli olacak.
Editör: TE Bilisim