Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 Sinan Oğan, 18 Aralık Dünya Göçmenler günü sebebiyle bir mesaj yayınlayarak ülkemizde son yıllarda gündemde olan mültecilerle ilgili başlıklara değindi.

Türk milletinin misafirperverlikle göçmenlere kapı açtığı ifade eden Oğan, “imkanlar kadar geniş olursa olsun göçmenler ancak kendi yurtlarında mutlu olabileceklerdir” sözlerini belirtti.  Oğan mesajında “Irak ve Suriye’de DAEŞ’in yenilgiye uğratıldığı açıklamalarından sonra hükümetimiz ilgili ülke yönetimleri ile koordinasyon halinde göçmenlerin geri dönüş planlamalarını yapıp bunu da kamuoyuna deklare etmelidir.” İfadelerini de vurguladı.


Sinan Oğan’ın mesajı şöyle…


Uluslararası Göçmen İşçiler ve Ailelerinin Haklarını Koruma Konvansiyonu’nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından imzalanması sebebiyle 18 Aralık 2017 tarihi Dünya Göçmenler Günü olarak kabul edilmiştir.


“Türkiye Bir Umut Kaynağı Olmuştur”


Ülkemiz, uluslararası göç yolları üzerinde bulunduğundan binlerce mülteci Türkiye’yi transit güzergâh olarak kullanmakta ve coğrafyamız büyük göç akımlarına şahitlik etmektedir. Bunun yanında aynı zamanda Türkiye dünyada en fazla mülteci barındıran ülke konumundadır. Türkiye, huzursuzluğun kol gezdiği bölgesi içerisinde dünyanın dört bir yanından gelen insanların sığınacağı bir liman haline gelmiş, hayatlarının en zor zamanlarda bir umut kaynağı olmuştur.


“Geri Dönüş Planlamaları Yapılıp Kamuoyuna Deklare Edilmelidir”


Özellikle, Türkiye Suriye’de yaşanan iç savaş sebebiyle öngörülenin çok üzerinde bir sayıda mülteciye ev sahipliği yapmak durumunda kalmıştır. Sayıları 4 milyona yaklaşan Suriyeli ve Afganistan, Irak ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sayıları 1 milyon civarında olan toplamda 5 milyon mülteciyi Türk milleti en insancıl duygularla bağrına basmış, sofrasında yer açarak ekmeğini paylaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti de 30 milyardan fazla doları seferber ederek kötü günlerinde yardımcı olmuştur. Göçmen dramlarının yeniden yaşanmaması ve sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi için Türkiye Suriye’de istikrarın sağlanmasında belirleyici bir rol oynamalı ve buradaki sorunlar çözülür çözülmez Suriye’den ülkemize gelen göçmenlerin memleketlerine kavuşması sağlanmalıdır. Bilinmelidir ki, üretilen politikalar ne denli kapsamlı, sağlanan imkanlar kadar geniş olursa olsun göçmenler ancak kendi yurtlarında mutlu olabileceklerdir. Bu sebeple de Irak ve Suriye’de DAEŞ’in yenilgiye uğratıldığı açıklamalarından sonra hükümetimiz ilgili ülke yönetimleri ile koordinasyon halinde göçmenlerin geri dönüş planlamalarını yapıp bunu da kamuoyuna deklare etmelidir.


“Dünyanın Göçmenlerin Sesine Kulak Vermesinin Vakti Gelmiştir”


Yakın coğrafyamız da maalesef benzer insani krizlere tanıklık etmiştir. Anavatanlarından edilmiş Ahıska Türkleri, Karabağ’da uluslararası hukuka aykırı Ermenistan işgali sebebiyle evlerinden ayrı düşmüş 1 milyon Azerbaycan Türkü kardeşlerimiz, Irak’ta terör örgütü kıskacına alınan Türkmen soydaşlarımız, Arakan’da baskılar altında yaşamlarını sürdürmeyen çalışan Müslümanlar buna bir örnek oluşturmaktadır. Dünyadaki göçmenlerin sesine uluslararası kamuoyunun kulak vermesinin vakti gelmiştir.


Bu düşüncelerimizle, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nün dünyanın her yerindeki göçmenlerin sorunlarının gündeme gelmesi ve çözüm aranması için bir kapı aralamasını diliyor, bütün göçmenlerin memleketlerine bir an önce kavuşmasını temenni ediyoruz.

(Kaynak: Haber3Hilal)


Editör: TE Bilisim