Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
  MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Musul operasyonunun birinci günün sonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Sinan Oğan, önceki açıklamalarında da dile getirdiği ve büyük bir kuvvetle savunduğu Musul'daki Türkmenlerin Türkiye tarafından silahlandırılması düşüncesi üzerinden durdu ve yetkililere Musul savaşından önemli bir aktör olmanın yolunu gösterdi.
 
İşte MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'ın Musul konusunda kamuoyunun düşüncelerine tercüman olan ve Musul'da Türkiye'nin kurtarıcı olacağı rehber niteliğindeki açıklaması:

 "Bugün resmen başlayan Musul operasyonu ile ilgili olarak kamuoyu şu soruların cevabını merak ediyor. 

Birinci soru: Musul operasyonları ne kadar sürer? Musul'un tamamen IŞİD'den temizlendiğini görmek 2016 yılında çok mümkün gözükmüyor. 
İkinci soru: IŞİD'in Musuldaki gücü nedir? Kamuoyunda yazılıp çizilenin aksine 7-12 bin civarında yerel silahlı militanı var. Ayrıca 20 bin + yerel aşiretlerden devşirebileceği/devşirdiği silahlandırdığı aşiretler var. Yabancı savaşçıların çoğu Musul'u terketti. IŞİD militanları ve radikal yerel aşiretler Irak hükumeti (özellikle Haşdi Şaabi) birliklerini ABD'den daha büyük düşman görüyor. Haşdi Şaabi'nin kontrolsüz bir şekilde Musul'a girmesi yerel aşiretlerin IŞİD ile zayıflayan ilişkilerini yeniden güçlendirebilir. Daha önce de ifade etmiştik Türk kamuoyu ve "uzmanlarımız" daha farkında değil ama Musul savaşının sonucunu Tünel Savaşları belirleyecektir. Ayrıca Irak merkezi hükumeti kabul etse de etmese de Türkiye Musul'da önemli bir aktör olabilir. Bunun için öncelikle Türkmenleri silahlandırıp ciddi bir Türkmen birliği kurmalı ve yerel aşiretlerle ilişkilerini daha fazla geliştirmenin yoluna bakmalıdır."dedi.




(Kaynak: Haber3Hilal)

Editör: TE Bilisim