Referandum döneminde yürüttüğü “Hayır’lı Anadolu Yürüyüşü” adını verdiği referandum kampanyası kapsamında gittiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın memleketi Yozgat’ta saldırıya uğrayan Sinan Oğan’a, olayda güvenlik ihmalinden sorumlu tuttuğu Bakan Bozdağ tarafından hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Sinan Oğan, Bozdağ’ın çağrısı sonucunda alelacele dava açan savcı ve Bozdağ’a sosyal medya üzerinden yüklendi.

Oğan, kendilerinin açtığı davalar yıllarca sürdüğü halde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açtığı davaların hemen işleme konulup sonuçlandırılmasının adalette talimatla iş yapıldığının göstergesi olduğunu söyledi. Adaletin talimat üzerine iktidarın istediği şekilde işlediğini bildiren Sinan Oğan, MHP kongre davasını işaret ederek “Adalet Bakanı Bozdağ'ın bize yönelik şikayetine jet hızıyla dava açtan savcılar, hakimler MHP kongre davası 1 yıl oldu daha adım atamadılar!” açıklamasında bulundu.

İşte Sinan Oğan’ın o açıklaması...

“Bozdağ, Senin İşin Savcılara Talimat Vermek Değil”

“Adalet Bakanı Bozdağ'ın bize yönelik şikayetine jet hızıyla dava açtan savcılar, hakimler MHP kongre davası 1 yıl oldu daha adım atamadılar! Adalet Bakanı Bozdağ'ın şikayetini emir telakki edip hemen dava açan savcı yüreğin yetiyorsa bizim şikayetlerimizi de aynı hızla sonuçlandır. Adalet Bakanı Bozdağ senin işin savcılara talimat vermek değil adaleti sağlamaktır. Sende de o yürek varsa çık açıkla! MHP davası ne durumda? MHP kongresinde yürütmeyi durdurma kararı bir yıl oldu daha sonuçlanmadı? Bu durumdan hiç utanmıyor musun Adalet Bakanı Bozdağ?”

"Var mı o yürek"

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

“Adalet Bakanı Bozdağ'ın şikayetine bakan Savcı, seni açıklama yapmaya davet ediyorum. Çık de ki, bütün şikayetlere aynı hızla dava açıyorum! Çık de ki, davacı Adalet Bakanı olduğu için hiçbir kayırma yok, bütün davalara aynı hızla bakıyorum, diyebilir misin? Var mı o yürek savcı bey? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı da, ondan talimat alarak jet hızıyla dava açan savcıyı da buradan adaleti eşit dağıtmamakta suçluyorum...”

“Bu Yaptıkların Erdoğan'a "Yol, Su, Elektrik" Olarak Geri Dönecektir”

“Haydi hodri meydan, yetiyorsa yüreğiniz bu dediklerime de dava açın da mahkemede size yaptığınız adaletsizlikleri bir bir sayayım!!! Yazıklar olsun size, ülkenin adaletini önce FETÖ denen haşne teslim ettiniz, sonra da iktidarın oyuncağı haline getirirsiniz...Sen böyle devam et Bekir Bozdağ, bu yaptıkların 2019 başkanlık seçimlerinde adayınız Erdoğan'a "yol, su, elektrik" olarak geri dönecektir!"

(Kaynak: Haber3Hilal)


Editör: TE Bilisim