Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
10 Temmuz’da seçimli olağanüstü büyük kurultay hazırlıkları yapılan MHP’de Sinan Oğan’ın genel başkan adaylığı tartışma konusu oldu.
10 Temmuz’da seçimli olağanüstü büyük kurultay hazırlıkları yapılan MHP’de Sinan Oğan’ın genel başkan adaylığı tartışma konusu oldu. 
Genel Merkez, Oğan’ın ihraç dosyasının Yargıtay’da olduğunu ve parti üyeliği bulunmadığından genel başkanlık yarışına katılamayacağını savunurken, Oğan mahkemenin kendisi hakkındaki ihracın iptali ile ilgili kararının kesin olduğunu söyledi.

GENEL KURUL TEMYİZ ETTİ

MDK, ağustos ayında Oğan’a oybirliği ile ihraç kararı aldı. Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi kasım ayında Oğan’ın, MHP Merkez Disiplin Kurulu’nca partiden çıkarılmasına ilişkin kararı iptal etti. Genel Merkez de kararı temyiz etmek için Yargıtay’a başvurdu. Oğan ile ilgili yaşanan hukuki süreç adaylık tartışmasını da beraberinde getirdi. Parti tüzüğüne göre parti üyesi olmayanlar genel başkan adayı da olamıyor. Genel Merkez kurmayları, Oğan’ın dosyasının Yargıtay’da olduğunu vurgulayıp, “Mevcut haliyle aday olamaz. Kurultay sürecine kadar Yargıtay’da karar çıkar mı çıkmaz mı bilemeyiz” derken, Oğan ise şu yanıtı verdi: “Mahkeme ‘bu karar kesindir’ diyor. Ben artık MHP’nin üyesiyim. Ancak Genel Merkez kesin olan bu kararı Yargıtay’a taşıma yoluna gitti. Diğer arkadaşların durumu ihraca açık. İhraç mekanizması muhtemelen çalıştırılacak. Rakipleri ihraç yoluyla saf dışına çıkarmak doğru değil,  sahada yenmek lazım.” 
Editör: TE Bilisim