Şanlıurfa Mürşitpınar Sınır Kapısından Suriye'ye giriş çıkışlarda gerekli denetim ve kontrol yapılmadığı iddia edildi. 

 Samanyolu haberine göre Şanlıurfa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naki Ateş'in Suruç'ta bulunan Mürşitpınar sınır kapısında görevli polislere Türkiye'den geçişlerde kimlik kontrolü yapılmaması yönünde talimat verildi. Talimat üzerine kimlik kontrollerinin yapılmadığı iddia edildi. Kimlik kontrolleri yapılmadığı için Suriye'den geçiş yapanların kaydı tutulamıyor. Türkiye'den geçiş yapanların ise uyruğu tespit edilemiyor.

Bu arada sınırdaki kontrollerin aksatılmasını fırsat bilen PKK'nın eleman temini komiteleri harekete geçti. Sınır kapısına yakın bölgede Kobani'de devam eden PYD-IŞİD çatışmasını protesto eylemine katılan gençlere, PYD'ye katılmaları için yoğun propaganda yapılıyor.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Bu sayede bugüne kadar yaklaşık 400 kişinin sınırın Suriye tarafına aktarıldığı tahmin ediliyor.

Suriye'den Türkiye'ye kontrolsüz geçiş yapanlar arasında ise Türkiye'de bombalı eylem yapabilecek PKK'lılar olmasından endişe ediliyor. PKK'nın son yıllarda bomba aktarımında Suriye sınırını daha fazla kullandığı biliniyor. İstihbarat birimlerine ulaşan bazı bilgiler de endişeleri artırıyor. Türkiye'ye 4 PKK'lı teröristin eylem yapmak üzere gönderildiği şeklinde istihbarat olduğu ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim