Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'nin Şiran Belediyesi'nin ilçeye doğal gaz getirmek için gerekli olan merkez nüfus sayısına ulaşmak amacıyla, yurt dışında yaşayan Şiranlıların ikametlerini bilgileri dışında Gümüşhane'nin Şiran ilçesine aldıkları ileri sürüldü.

Vatandaşların referandumda oy verecekleri sandıkları kontrol etmeleri üzerine ortaya çıkan gerçek, çok sayıda kişinin Şiran'da bulunan çeşitli okullarda oy kullanmaları gerektiğini gösterdi. Ağırlıklı olarak Fransa'da ve Almanya'da yaşayan Şiranlılar, bu referandumda oy kullanamayacaklar.

Örneğin 35 senedir Fransa'da yaşayan ve her zaman burada oy kullanan vatandaş Nusrat K'nın Şiran'da bulunan Atatürk İlkokulu'nda oy vermesi gerekiyor. Nusrat Kılıç'ın Gümüşhane Şiran'daki adres bilgisinde ise sadece mahalle ismi yer alması dikkat çekiyor. 

Aynı şekilde 2004 yılından bu yana yurt dışında yaşayan Rahşan Bal ve oğlu Halil Bal da Şiran'da sokak ve apartman bilgisi verilmeden ikamete kaydedilmiş. Bu nedenle oylarını Şiran'da bulunan bir okulda kullanmaları gerekiyor. Aile reisi Şakir Bal'ınsa hiçbir yerde kaydı çıkmıyor. 

Uzun yıllardır yurt dışında yaşayan Ecevit Tosun da mağdur olan vatandaşlardan biri. Tosun'un ikametgahı da bilgisi dışında Şiran'a alınmış. 

'Binlerce kişi var, AKP'liler seçilmiş olabilir'

Bilgisi dışında ikamet kaydı yapılanların sayısının binlerle ifade edildiğini dile getiren Mukadder Tosun, "AKP'li Şiran Belediyesi, vatandaşların bilgisi dışında ikametgah kayıtlarını değiştirdi. Bu doğal gaz getirmek için yapıldı. Bu nedenle binlerce insan referandumda oy kullanamayacak. Rahşan Bal'ın oyu Yeşilbük'te çıkarken, burada yaşayan Yeşilbüklülerin oyu Marsilya'dan çıkıyor. Olayda bir kasıt ve AKP'lileri uyarma durumu olduğunu düşünüyoruz. AKP dernekleriyle irtibatı olan kişilerin oyları Avrupa'da ancak bizimkiler yok. AKP'ye oy çıkmayan köyler özellikle seçilmiş gibi görülüyor ancak kayıtların tümünü incelemeden emin olamayız" dedi." dedi.

'Birtakım şeyler yapılmış olabilir ama biz yapmadık'

Konuyla ilgili aradığımız Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, geçmişte doğal gaz nedeniyle birtakım şeyler yapılmış olabileceğini ancak bunların geçmişte kaldığını ve bu referandumla ilgisi bulunmadığını söyledi. Kendilerinin ikamet değişimi yapmak gibi bir yetkilerinin bulunmadığını ifade eden Altıparmak, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu ve bu gibi şeyleri yapmaya asla imkan vermeyeceğini iddia etti.

Editör: TE Bilisim