İmralı-Kandil arasındaki mektuplaşma trafiğinin değişmez isimlerinden birisi olan BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sürecin bu aşamaya gelmesinde silahın etkili olduğunu ima ederek, dolaylı olarak PKK'nın silah kullanmasının meşru olduğunu söyledi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Sırrı Süreyya Önder, "Silah ve sivil siyaset bir birine karşıt olarak konumlandırılmışsa silahın devreden çıkarılmasını istemek, sivil siyasete engelsiz bir alan açmakla olur. Silahı bırak demek bu alanları temizlemek demektir. Bu alanlar tam demokratik bir yapıya ne zaman kavuşursa silah o zaman gayrı meşru olur.” dedi. Önder, KCK kadrolarınında sivil siyaset hazırlandığını söyledi.

İşte Sırrı Süreyya Önder'in silahı meşru gören sözleri;

"ASIL SÜREÇ BUNDAN SONRA BAŞLAYACAK"

“Çekilecekler, ama süreç bundan sonra başlayacak dolayısıyla süreç kaç aşamalıydı, o ne yapacaktı? Bu ne yapacaktı, silahlımı çekileceklerdi. Protokol mü hazırlanacaktı? Bunlar hep meselenin özünü kavrayamamış olanların yaratan soruları ve tartışmalardır. Silah ve sivil siyaset bir birine karşıt olarak konumlandırılmışsa silahın devreden çıkarılmasını istemek, sivil siyasete engelsiz bir alan açmakla olur. 

Bu nedir? 

Gösteri ve yürüyüş yasasındaki Mussoloni partiküllerini ayıklamaktır. Çünkü sivil siyaset mitingi yapar. Sivil siyaset toplantı yapar. Bu nedir Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen yüzde 10 secim barajını kaldırmaktır. 

Sivil siyaset seçimlere girmek ve temsil edilmek ister. Yasal siyasal legal demokratik hakkını talep eden insanların terörist tanımlamasıyla zindanlarda çürütülmesine neden olan TMK’yı kaldırmaktır. Çünkü TMK ‘nın kapsamına girmeyecek bu ülkede hiçbir insan evladı yoktur. İnançların ve halkların kendi üzerlerindeki kendi kültürel kimliklerinin örgütlemelerinin önündeki prangaları kaldırılması gerekir. 

Çünkü, birçok halk ve başta Alevilik Ermenilik olmak üzere birçok inanç bu ülkenin bu Devletin resmi söyleminde halen küfür yerine kullanılıyor. Buna itiraz etmektir. Dolayısıyla tabi iki süreç şimdi başlıyor. Silahı bırak demek bu alanları temizlemek demektir. Bu alanlar tam demokratik bir yapıya ne zaman kavuşursa silah o zaman gayrı meşru olur.”

"KCK KADROLARI SİVİL SİYASET HAZIRLIĞINDA"

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

“Yeni dönem ve sivil demokratik siyasetin demokratik bir kurtuluşun temel dinamiği de asıl olarak KCK kadroları olacağı için şimdiden muazzam bir eğitim çalışmaları sivil siyasete dönük pratik eksikliklerin tamamlanmasına dönük bir program geliştirmekle meşguller. Ve tabii ki Devletin sürece ilişkin vaat ettiklerini gözlemek ve takip eden adımları ona göre belirlemek noktasında duracaklar”

Editör: TE Bilisim