Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
SİZE BİR "DIŞ MİHRAK" HİKAYESİ !

Rubil GÖKDEMİR

Sevgili arkadaşlar, Genellikle bir ülkede işler ters gitmeye başladığında, geniş kitlelerin "akılcı" sebep ve izâhlardan koparılması için iktidarlar tarafından derhal "büyük tuzaklar" veya "dış mihraklar" temalı söylemlerin gündeme sokulması bilmediğimiz bir yöntem değildir.


Bu kısa girişten sonra, Türkiye örneğinden hareketle ve somut verilerle, bir ülkeye büyük tuzaklar kurulmak istenirse ne yapılması gerektiğini süreciyle birlikte anlatalım. Şimdi rakamları da hatırlatarak, birlikte düşünmeye başlayalım:


Herkes az veya çok bilgi sahibidir ki, Türkiye'nin 2018 yılında vadesi gelmiş dış borçları, bu borçların faizi ve cari açığını finanse etmek için yaklaşık 230 milyar $'lık bir nakit döngüsüne ihtiyaç bulunmaktadır.


Dış mihraklar dediğimiz güçler bu ekonomik tablo karşısında, Türkiye'ye karşı gerçekten bir "tuzak" kurmak veya siyasi dengeleri etkilemek isterlerse, yıllık % 6,8 gibi tefeci faiziyle verdikleri ve bir yıllık finansman ihtiyacımızı oluşturan 230 milyar $'lık miktarın tamamına bile gerek olmaksızın, bu borcun 1/4'ünün, yani yaklaşık 55 milyar $'lık kısmının bile yenilemesini yapmadıkları takdirde, ertesi gün ortada ne ekonomi ne piyasa, ne de hûkümet kalır.


İşte gerçekten Türkiye'ye dış piyasalarda "büyük tuzak" veya "sinsi bir strateji" kurulmak istenirse böylesine küçük bir müdahalede bulunmak bile yeterlidir.


Bu durumda dış mihraklar için gözetilecek daha önemli menfaat ise; bu şekilde "tefeci faizine" bağladıkları toplam 485 milyar $'lık dış borç sarmalına soktukları ve her yıl
35 milyar $ faiz ödemesine mecbur ettikleri bir ülkede "YANAŞMA DÜZENİNİN" işbirlikçileri vasıtasıyla devam ettirilmesidir.

Dış mihraklar zaten seni teslim almışlar, başka bir şey yapmalarına ihtiyaç var mı?


Bahse konu miktarlar "dış mihraklar" için önemli bile sayılmazken ve sömürü dışında bu şekilde bir hamleye kimse kalkışmamışsa, kendi beceriksizlikleri ve kötü yönetimlerini saklamak için bu mazlum milleti "dış mihraklar" korkusuyla kandırmak ayıptır, günahtır, vicdansızlıktır. 
EDEP YA HU...




Editör: TE Bilisim