YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 

SÖZEN'DEN TOPBAŞ'A BİR İSTANBUL MASALI

Nurettin Sözen döneminde su sıkıntısı
Kadere bakın; eski İstanbul Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Sözen zamanında, yine bir yaz sıcağında günlerce yağmur yağmamış, Yalova'dan İstanbul'a tankerlerle su taşınmış bu da çözüm getirmeyince yağmur bombası atılarak, yağmur bulutları oluşturulmuştu. 
...
O zamandan günümüze kadar, yaşadığımız susuzluğu Allah'ın takdiri değil, CHP ve Sözen'in gazabı olarak görenler "Sözen zamanında CHP bizi susuz bıraktı" diyerek, aynen "CHP ezanı Türkçe okuttu" tekerlemesinde olduğu gibi her seçim arifesinde tekrarlayarak; üzerinden oy devşirmeye çalıştılar. "İnanç"ın kaynağında iman değil de algıya teslimiyet olunca bunu yapanlar oy olarak da olumlu sonuçlarını almışlardır. 
...

Dün malum zihniyetin yönettiği İstanbul'a yağan aşırı "Bereket" karşısında o malum susuz günler aklıma geldi. Allah, yıllarca zavallı Sözen'i suçlayanlara "Öyleyse alın size bolca yağmur" dedi, yağdırdı. Allah'ın takdirini kendi siyasi muradın için suistimal edersen; elinde sopası yok ki, bir gün bir şekilde hadsiz olmanın bedeli olarak Allah'ın gazabına uğrayabilirsin. Aynen laikliğin teminatı altında olan inanç özgürlüğünü yeterli görmeyip, siyasi rant elde etmek için yıllarca Siyasal İslamcılık yapıp, zaman zaman da haklı sebeplere dayanan mağduriyetleri sürekli gündemde tutarak, fetö gibi laikliğin ruhuna aykırı cemaat yapılanmalarına göz yumulması, onların da fırsat bulduklarında bir canavara dönüşmesinde olduğu gibi. 
Kadir Topbaş döneminde sel sıkıntısı
...
Bolca din soslu ''Cemaati'' sözde dini mağduriyetler üzerinden ''Ortak hislerinizi'' paylaşıp, daha sonra da aranızda organize olarak devlete sızmasını sağlarken;  aynı zamanda bu devleti kuran kurucu iradenin sadece ve sadece bugünleri düşünerek, rejimi teminat altına almaya yönelik  tedbirlerini anayasaya güvencesine almasını cahil, cühela insanlara anlatmak, izah etmek yerine onların halisane ve safiyane dindarlıkları üzerinden pirim yaparak siyasi rant elde etmek için Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazcasına yıllarca her şeyi farklı anlattınız; yani haddi aştınız. Dolayısıyla siyasi rant uğruna Sözen'i haşa Allah yerine koyup ''Niçin bizi susuz bıraktın'' derseniz, fetö istediği gibi orduya sızamıyor diye ''Namaz kılanlar ordudan atılıyor'' derseniz; bu kadar had bilmezlik karşısında Allah'ın da bir tokatı olacaktır elbette. Bu tokat şimdilik sel

olarak geldi; hadsizliğe devam edersek belki de başka türlü gelecektir.
...
Tüh be gene CHP' den bahsettim diye beyinlerini vicdanlarına değil, algılara teslim etmiş malum güruh beni eksen kayması ile suçlayacaklar. 

Mehmet Soral

[email protected]

Editör: TE Bilisim