Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 ABD yetkilileri PKK ile işbirliği içinde oldukları haberlerini, şu anda hükümet yetkililerinin sözde “açılımın mimarı” olarak gösterdikleri cumhurbaşkanı seçilen başbakan Erdoğan’ın “PKK ile görüştüğümüzü söyleyen şerefsizdir” demesi gibi yalanlamıştı. ABD’nin 2003’teki Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, “PKK ya da KADEK ile yürütülen bir müzakere yok” demişti. ABD’nin şu anki Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de “Bunlar iğrenç yalanlardır” diye açıklama yapmıştı. Oysa gazeteci Can Dündar ABD-PKK ilişkilerini 2003 yılında Milliyet’te belgeleri ile ortaya koymuştu. Belgelerden biri, 21 Ocak 2002 tarihinde PKK Başkanlık Konseyi Üyesi Mustafa Karasu’nun imzasıyla, Amerikan Dışişleri Bakanlığı’na gönderilen bir mektuptu.


Fotoğraf ise görüşmelere aracılık eden Davut Bağıstani ile PKK Başkanlık Konseyi üyesi “Botan” kod adlı, Nizamettin Taş, “Ebubekir” kod adlı Halil Ataç ve Amerikalıları bir arada gösteriyordu. ABD-PKK buluşmasını gözler önüne seren soldaki küçük fotoğraf 2003’te yayınlandığı zaman büyük ilgi görmüştü. Can Dündar yazısında mektup hakkında şu bilgileri vermişti: “Mektupta Amerikan yetkilileriyle PKK arasında yapılan bir görüşmenin ayrıntıları kağıda dökülüyor, varılan mutabakat teyit ediliyordu.” 

Editör: TE Bilisim