Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Son günlerde özellikler dış basında çıkan iddialarda IŞİD’in Suriye’de bulunan Süleyman Şah Türbesi’ni kuşatma aldığı iddiaları dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yalanlandı. Erdoğan bu iddialar için ‘Bunlar uydurma şeyler her hangi bir gerçeklik yok’ demişti. 
Bugün de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Süleyman Şah Türbesi’ndeki görevli personele "Gözümüz, kulağımız ve gönlümüz hep sizlerle beraberdir. Sizden gelecek tek bir haberle, Silahlı Kuvvetlerimizin anında yanınızda olacağının güvenini içinizde hissedin." şeklinde bir mesaj göndermesinin ardından gözler TSK’nın bölgedeki müdahale ve harekat planına çevrildi. Haberi için tıklayınız...

ŞU ANDA BÖLGEDE DURUM STABİL

Şu anda bölgedeki durum stabil olsa da bölgenin etrafının kontrolü şu an için IŞİD’in elinde bulunuyor.  Henüz IŞİD tarafından karakola yönelik bir saldırı olmadığının ancak IŞİD tehdidinin hala bölgede hakim olduğu öğrenildi. Olası saldırılara karşı TSK tüm hazırlıklarını yapmış durumda…

Eğer Sülayman Şah Türbesi Karakolu’na IŞİD tarafından herhangi bir müdahale söz konusu olursa sınırdan 40 kilometre içeride bulunan bölge için TSK şu planı hazırladı:

Saldırının kapsamına göre değişen olasılıklı bir plan hazırlayan TSK olası bir saldırı durumunda fırtına obüslerden 15-20 dakikalık aralarla uçar birlik harekatını devreye sokacak. Böyle bir çatışma ya da saldırı anında TSK’da özel eğitimli birlikler skorsky ve kobra helikopterlerle bölgeye hareket edecek. Skorskyler bordo bereli askerleri 20 dakika içerisinde bölgeye indirebilecek. Hava kuvvetlerinin de bölgede yer alması 3 dakika sürecek. Tankların da Süleyman Şah Karakolunun bulunduğu bölgeye varması yarım saatlik bir süre alacak şekilde sınırda konuşlandırıldığı öğrenildi. Türbede şu anda 50 bordo bereli asker sürekli hazır kıta bekliyor. 

Editör: TE Bilisim