Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru Suriyeliler'e yardım için Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamındaki ilk yardım, Sadakataşa Derneği tarafından Suriyeli masum ve mağdur sivil vatandaşlara ulaştırıldı. Bu kapsamda 50 ton un ile 500 battaniye Babüsselam, Azez ve Tadef'teki savaş mağdurlarına dağıtıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) işbirliğiyle yürütülen kampanya kapsamında toplanan yardımlar, ihtiyaçlarına ulaştırılmaya başlandı.

Sadakataşı Derneği, 50 ton un ile 500 battaniyeyi Babüsselam, Azez, Tadef'te yaşam mücadelesi veren Suriyeliler'e dağıttı.

Yoğun bombardımanın devam ettiği Halep şehir merkezi ve civar köylerde de dağıtım yapacak ekipler, yeni yardımlar için hazırlıklarına devam ediyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Suriye'de bulunan Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, savaşın ve katliamın yoğun olarak hissedildiği bölgede baş gösteren kıtlık nedeniyle un yardımında bulunduklarını ve soğuk kış aylarında zor koşullarda yaşamlarını sürdüren Suriye halkına battaniye dağıttıklarını belirtti. 

''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında Türkiye halkının kendilerine emanet ettiği yardımları Suriye'nin içine kadar ulaştırdıklarını ifade eden Özdal, sadece bu kampanya kapsamında başlangıç için 50 ton un ve 500 battaniyeyi bölgeye ulaştırdıklarını kaydetti. 

Özdal, Babüsselam, Azez ve Tadef'te yardımları dağıttıklarını, Halep şehir merkezi ve Halep civarındaki köylerde de devam edeceklerini bildirdi. 

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Yardımların tırlarla bölgeye ulaştırılacağını aktaran Özdal, koşulların çok ağır olduğunu, bu nedenle yardımları da en kısa sürede bölge halkına ulaştıracaklarını ifade etti.

Kemal Özdal, ekibin, bir kaç gün daha Suriye'de kalarak yardım koridorlarının ve dağıtım bölgelerinin gerekli kontrollerini gerçekleştireceğini kaydetti.

Karaman'da 5 tır dolusu yardım malzemesi toplandı

Kampanya kapsamında Karaman'dan toplanan yardım malzemelerini taşıyan 5 tır, törenle Hatay'a doğru yola çıktı.

Karaman Valisi Murat Koca, Aktekke Meydanı'nda düzenlenen törende, geçen hafta Perşembe günü, Karaman'daki sivil toplum örgütlerinin bir yardım kampanyası başlatmak için kendilerine müracaat ettiğini söyledi.

Bunun üzerine, gerekenin yapılması için talimat verdiğini ifade eden Koca ''Hemen kampanya başladı. Bir haftada 5 tır dolusu yardım malzemesi toplandı. Bugün bu tırlar Hatay'daki ilgili yerlere ulaştırılmak üzere yola çıkıyor'' diye konuştu.

Vali, vatandaşlara AA'nın haberini okudu

Bu sabah internet sitesinde karşılaştığı bir haberin kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Vali Koca, alanda bulunan vatandaşlara, AA'nın abonelerine servis ettiği, ''Suriyeli Çocuklar Aç Uyuyor'' başlıklı haberi okudu. Koca, bu kampanyanın başlatılmasında emeği geçen ve çalışmalara katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim