Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 İnanın, Beşir Atalay'ın sözlerinden sonra, bu AKP tabanı nasıl bir şey çok merak etmeye başladım. Bu taban nelerden etkilenir, ne okur, ne yer, ne içer merakım kat kat arttı.
Bu ifadelerimi asla küçümseme yahut hakaret olarak algılamayın. AKP içinde AKP'yi dindar, İslamcı, milliyetçi, muhafazakâr sanarak gerçekten oy veren samimi insanlar var. Ortada böyle gördükleri hali çürütecek binlerce sebep var ama henüz o gerçeklere çeşitli sebeplerden ulaşamamış olanların sayısı da fazladır.
 
Aslında buna en iyi örnek AKP tabanının görüşlerini Beşir Atalay gibi birinin yansıtması olmuştur.
"Öcalan'ın mesajları düşüncemizdir" diyen, "Beğenseniz de beğenmeseniz de Kürtlerin lideri Öcalan" diyen birisi, eğer bugün AKP tabanı hakkında görüş yansıtıyorsa, ya Beşir Atalay AKP'ye yakışmıyor, ya bu taban AKP'ye yakışmıyor, ya da Beşir Atalay ve AKP tabanı birlikte bu toplumla dalga geçiyor.
Beşir Atalay sıradan biri değil. Bu partinin beyin kadrosunda olan, AKP'de bakanlık yapmış ve şuan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olan bir kişidir.
AKP tabanı MHP ile koalisyon istiyorsa, "Öcalan'ın mesajları düşüncemizdir" diyen birisi nasıl AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olabiliyor?
PKK Açılımından sorumlu bakanlık görevinde bulunduğu dönem en çok MHP'den tepki görmüş Beşir Atalay'ın bugün "AKP tabanı MHP ile koalisyon istiyor" diyorsa, gerçekten ortada çok ilginç ve tuhaf bir durum vardır.
Hele ki, Beşir Atalay'ın bugüne kadar eylemleri, söylemleri hep PKK'nın partisi HDP'ye yakınlık göstermişken, şimdi çıkıp "AKP tabanı MHP ile koalisyon istiyor" diyorsa, bu durumu en çok AKP tabanı "Bizim sözcümüz bu kişi mi?" diye sorgulamalıdır.
 
Beşir Atalay'ın "HDP'ye de büyük rol verildi, yani HDP aslında -önce BDP, sonra HDP- yani biz onlara siyasetin tekrar içinde etkili rol verdik. Aslında onlar çok da eleştiri alıyorlardı yani parlamentodaki çalışmalarıyla ilgili falan. Biz bir anlamda onları güçlendirdik." sözleri ve AKP'nin kahraman gibi yurt dışından getirdiği bölücü-Kürtçü Kemal Burkay'ın "Beşir Atalay bir süre önce HDP için 'Hakan Fidan'la Öcalan'ın baş başa verip gerçekleştirdikleri güzel bir proje' demişti. HDP kimin örgütüdür? MİT ne zamandan beri Kürtler için parti kuruyor?" sözleri ortada iken, niçin "AKP-HDP koalisyonu" kurulmasını dillendirilmiyor da, "AKP-MHP koalisyonundan" bahsediliyor? 
Hem de bunu bugüne kadar "AKP-PKK koalisyonu kurmuş ve yürütmüş" kişilerin yapması çok ilginç değil mi?
AKP tabanı bu adamlara destek veriyor ve buna rağmen "MHP ile koalisyon" istiyorsa gerçekten ortada tarifi imkânsız bir çarpıklık vardır.
MHP dün hangi çizgideyse, bugünde aynı çizgisini muhafaza ediyor, o halde "Öcalan'ın mesajları düşüncemizdir" diyen Beşir Atalay neyin peşindedir?
 
Bugüne kadar PKK ile kol kola, gönül gönüle yürürken, ne oldu da birden MHP sevdası arttı, bunu AKP-MHP dışındaki herkes bence sorgulamalıdır. Sorgulama geniş tutulsun ki, oynanan oyunları herkes görsün.
Teröristbaşı Öcalan "AKP'yi iktidara getiren ve 10 yıl iktidarda tutan gücüz" derken, Beşir Atalay "Öcalan'ın mesajları düşüncemizdir" derken, AKP tabanı kim ve kimlerden oluşuyor çok merak ediyorum.
AKP tabanı lütfen ses ver!
 Siz gerçekten kimsiniz?
 
YILDIRAY ÇİÇEK - Ortadoğu Gazetesi

Editör: TE Bilisim