Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Bir durumu burada anımsatmakta yarar görmekteyim. Tarihte Türk adı ile kurulan iki Türk devleti vardır. Bunlardan ilki '' Göktürk devleti '' İkincisi ise '' Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. '' Bunlar dışında kurulan bütün devletler tümü ile Türk devletleridir. 

Osmanlı, Selçuklular, Harzemşahlar, Gazneliler, Timur, Babür...!

Türklerin elbilgisinde ( kültür, töre, gelenek ) Bir devlete adını o devletin kurucu kağanı, hakanı, yada başkanı verebilir. Bununla birlikte bir Türk boyunun adı o devlete ad olabilir. 

Osmanlı Devletinde de bu elbilgisi kuralı işletilmiş, devleti kuran ulu kişinin adı devlete san olarak kalmıştır.  

Şurası bir gerçektir ki ; Osmanlı ulu kağanlığı Türk devletleri içinde, yerendizin gördüğü en görkemli devlet olmuştur. Bu devlet Peygamberin kutlu buyruğuna, Türk töresine sahip çıktığı sürece yücelmiştir. 

Türk töresinden, değerlerden uzaklaşınca da devletler tarihinin kaçınılmaz sonlarını yaşamak zorunda kalmıştır. 

Bize düşen bu şanlı tarihimize sahip çıkmaktır. 

Unutulmasın ki ; Türkiye Cumhuriyeti Devleti '' TÜRK TARİH KURUMU '' nu kurarak bizim bütün tarihimizi ders kitaplarında işlemektedir. 

Bizim okullarımızda bütün Tarihimiz ; Eski Türk Tarihi, Türk Devletleri Tarihi, Anadolu Türk devletleri ve beylikleri Tarihi, İslam Tarihi, Osmanlı Tarihi, İnkılap Tarihi olarak devam eder. 

En geniş bölümde Osmanlı Tarihine verilmiştir. Şaşaalı olarak da anlatılır. Kuruluş- gelişme- yükseliş- duraksama- dağılma dönemlerini ayrı ayrı ele alır. 

Öyle sahte Osmanlıcıların algı yönetiminde olduğu gibi tarihimizi yermez. Bilakis anlatır, okutur. 

Türkiye Cumuriyetin'den önce sadece hanedanlık tarihi vardı. Bu devlet Tarihi BİLİMSEL KURUMLARI ile yeniden ele almıştır.

Zafer Çağlar

Editör: TE Bilisim