Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
Temel Karamollaoğlu'nun 21 maddelik listesi şöyle:

1- ABD’nin yaptırım ve tehditlerine karşı kesinlikle en ufak bir taviz verilmemelidir. Şu andaki kararlılık devam ettirilmeli.

2- Mütekabiliyet esası gereği ABD’nin yaptırımlarına karşı misliyle muamele edilmeli. Soyut meydan okumalar yerine somut yaptırımlar hayata geçirilmeli.

3- D-8 ülkeleri ve özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı esas şimdi olağanüstü gündemle toplantıya çağrılmalı. İslam ülkeleriyle ekonomik, askeri ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında ciddi adımlar atılmalıdır.

4- ABD’nin ‘dünyanın jandarması benim’ tavrına karşı en azından 57 İslam ülkesiyle ortak bir refleks geliştirilmesi mutlaka sağlanmalıdır.

5- Yönetimde yakınlık ve akrabalık değil, ehliyet ve liyakate önem verilmeli. İktidarın kapalı bir devrede çalışıyor intibaı var herkeste. Bundan mutlaka kurtulması icap eder.

6- Cumhurbaşkanı bununla birlikte özellikle ekonomi danışmanlarını ve politikalarını değiştirmelidir.

7- Türkiye’nin menfaati önde tutulmalıdır. Ekonomi yönetimi bağımsızlığı ve yeterliliği konusunda piyasaya güven vermelidir. 

8- İktidar ve muhalefet bu krizi iç politika malzemesi yapmaktan kaçınmalıdır. Özellikle iktidar kendisi gibi düşünmeyeni hain ilan etme huyundan vazgeçmelidir.

9- Aynı gemide olduğumuz sadece kriz günü değil, her gün hatırlanmalı. Bu memleketin insanları birbirlerine düşman edilmemeli.

10- Ekonomik ve siyasi krizlerin en büyük ilacı şeffaflıktır. Şeffaflık olmadan birtakım konuların anlaşılması mümkün olmaz.

11- A planı, B planı, C planı gibi içeriği yoruma açık söylemlerden kaçınılmalı, bunun yerine güven verici ve açık mesajlar tercih edilmelidir.

12- Şeffaflığın en önemli göstergesi, denetimin var olduğunun anlaşılmasıdır. Şu an Türkiye’de bir denetim boşluğu var.

13- Bir acil eylem planı hazırlanmalı. Üretime dönük olmayan bütün yatırımlar durdurulmalıdır.

14- Kamu kurumlarında Lale Devri sona erdirilmeli. Önü alınmayan israflar derhal engellenmelidir.

15- En kısa sürede Tarım Şûrası toplanmalı, Milli Tarım Politikası yeniden oluşturulmalı.

16- Üreticiye girdi desteği faizsiz kredi verilerek sağlanmalıdır.

17- Birlikler, kooperatifler, ticaret borsaları bu sürece aktif bir şekilde dahil edilmeli ve hummalı bir çalışma dönemi başlatılmalıdır.

18- KOBİ’lerin borçlarında yapılandırmaya gidilmeli, borçlar uzun vadeye yayılmalı ve verilen destekler ciddi oranda artırılmalıdır.

19- İhracat yapan firmalar için ek destekler getirilmeli, finans ve bürokratik kolaylıklar sağlanmalı.

20- Esnafın borçlarında faizsiz yapılandırmaya gidilmeli, yine esnafa devlet bankalarından faizsiz kredi desteği verilmeli.

21- Bilişim ve teknoloji alanına yapılan yatırımlar hızla artırılmalı. Bu alanda eğitim gören öğrencilere özellikle destekler sağlanmalıdır. Yazılım ve teknoloji alanında projesi olan öğrenciler için karşılıksız yer ve altyapı hizmetleri sunulmalıdır.


Editör: TE Bilisim