Türkiye'de son olarak Çağlayan Adliyesi'nde savcımızı şehit eden ve İstanbul Emniyeti'ne canlı bomba saldırısı düzenleyen terör örgütü DHKP-C'nin, artık kanlı eylem kararlarının Türkiye'den verileceği öğrenildi.

 

ATİNA SIKIŞTIRDI

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

 

DHKP-C terör örgütünün 2013 yılında ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne düzenlediği kanlı eylemin ardından ABD'nin Yunanistan üzerindeki baskısı sonuç verdi. Yunan güvenlik birimleri, özellikle örgütün eğitim kamplarından olan Laviron Kampı başta olmak üzere birçok hücre evine seri operasyonlar düzenleyerek, üst düzey teröristleri yakalayarak ülkesindeki örgütü etkisiz hale getirdi.

 

ASKERİ KOMUTANLIK!

 

Yunanistan'daki bu operasyonlarda Türkiye'deki bir çok kanlı eylem kararlarını veren üst düzey yöneticiler de  etkisiz hale getirilmiş oldu. Örgütün merkez komitesi bu operasyon sonrasında toplanarak, daha önce Yunanistan'daki yöneticilerine verdiği "Askeri Komutanlık" görevini, Yunanistan'dan alarak Türkiye'deki örgütün üst düzey merkez komite üyelerine verdi.

 

KARAR TÜRKİYE’DE!

 

Örgütün bu kararı sonrasında her türlü silahlı, bombalı  kanlı eylem kararları Türkiye'de bulunan merkez komite üyeleri tarafından verilecek. Türkiye'de, örgüt paralelinde faaliyet yürüten dernek, sivil toplum örgü ve müzik grubu vb. legal organizasyonlar içerisinde yer alan örgüt sempatizanlarının, özelikle İstanbul'daki hücre evlerinde eğitmeye başladığı öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim