Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
İçişleri Bakanı Efka Ala’nın, bölge valileri, emniyet yetkilileri ve jandarmayla yaptığı toplantıda, “Dağda 100 kişilik bir terörist birliği görseniz bile dokunmayacaksınız.” talimatı verdiği iddia edildi.
Barajlar ve yeni yapılan tesislerin ise korunmaya alınmasını isteyen Ala, “Bu tür yerlere saldırı olursa, gereği yapılabilir.” dedi. Zaman'ın haberine göre, özellikle “teröristlere dokunulmayacak” talimatının toplantıya katılan jandarma personelinde rahatsızlık meydana getirdiği ve bu durumun Genelkurmay Başkanlığı’na rapor edildiği kaydedildi.

TSK, geçtiğimiz hafta Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya ait eğitim karakollarının yerlerini belirlemişti. Bu kamplarda örgüt militanlarına silahlı eğitim verildiği bilgisine ulaşılmıştı. Ardından Şırnak Valisi’nden operasyon için izin talep edilmiş ancak Vali Hasan İpek, terör örgütü PKK’ya operasyon yapılmasına izin vermemişti. Asker de valiliğe gönderilen operasyon talebini ve kendilerine bildirilen ret cevabını TSK arşivine kaldırmıştı.

Zaman

Editör: TE Bilisim