Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün, TRT Genel Müdürlüğü’ne getirileceği konuşuluyor.
Yerel seçim gecesi AKP Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaretle muhalefetin sert tepkisini çeken Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün, TRT Genel Müdürlüğü’ne getirileceği konuşuluyor. 3 yıldır AA Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Öztürk’ün üçlü kararnamesinin hazır olduğu, son dakikada bir sürpriz olmazsa atılacak imzaların ardından yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

Kemal Öztürk’e Ödül Gibi Makam 

Tartışmalar sırasında bizzat Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sahip çıktığı ve övgüler yağdırdığı Kemal Öztürk ödüllendirilerek, artık dev kurumun başında olacak. Öztürk ve AA Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edildiği de belirtildi.

TRT’nin mevcut genel müdürü İbrahim Şahin ile hükümet arasında bir süredir soğuk rüzgarlar esiyordu. Şahin’in 6 aydır pazifize edildiği, imza yetkilerinin bazılarının sınırlandırıldığı konuşuluyordu.

Kemal Öztürk ise Arınç’a yakınlığı ile öne çıkan bir isim. Arınç’ın TBMM Başkanlığı döneminde İletişim Danışmanlığı ve Başdanışmanlık görevlerinde bulunan Kemal Öztürk, daha sonra Başbakan Erdoğan’ın Basın Danışmanlığını da yaptı. 2011 yılında AA Genel Müdürlüğü görevine atanan Öztürk, ajansı yeniden dizayn ettiği habercilik anlayışı ile muhalefetin en şikayet ettiği kurumlar arasına soktu. 

Taraf

Editör: TE Bilisim