Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'daki operasyonlarda şu ana kadar 512 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

TSK'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 200 oldu. Ayrıca, 12 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 457 oldu. Şırnak’ta devam eden operasyonda bir vatandaş yaralandı, yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 167 oldu. Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonda ise altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. 

Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 145 oldu. Daha önceden etkisiz hale getirilen bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulundu. Dört tabanca, iki av tüfeği, beş el bombası, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve yedi adet telsiz ele geçirildi. Ayrıca iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 219 oldu. 

Ayrıca bir Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait iki şarjör ele geçirildi, 16 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 426 oldu. Silopi’de devam eden operasyonda; iki dürbün ele geçirilirken, iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 13 oldu. Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist, Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Mardin’de, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. 

Siirt Eruh’ta icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bir sığınakta iki el bombası, beş roketatar mühimmatı, 250 Biksi makineli tüfek fişeği, dört M-16 piyade tüfeği şarjörü ve 255 fişeği, altı Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir dürbün, bir gece görüş dürbünü, hazırlanmış sekiz el yapımı patlayıcı, bir güneş paneli, bir telsiz, bir akü, beş sırt çantası, 19 lt mazot, çok sayıda giyim ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi. 

Öte yandan, Bingöl Yedisu’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen iki işbirlikçi şahıs yakalanarak göz altına alındı. 
Editör: TE Bilisim