Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan da yazılı açıklama geldi.
Açıklamada, şöyle denildi:

“Diyarbakır / Lice Yolçatı Köyü bölgesinde inşa edilen, terörist heykeli bir operasyonla kaldırılmıştır. İcra edilen operasyona katılan birlikler, 19 Ağustos 2014 tarihinde saat 09.45'te üs bölgelerine dönmüşlerdir.

Birliklerin sözde mezarlığın bulunduğu yere intikali ve söz konusu heykelin kaldırılması esnasında, aralarında Bölücü Terör Örgütü mensuplarının da bulunduğu 200-250 kişilik grup tarafından; 19 Ağustos 2014 tarihinde 06.20 - 09.00 saatleri arasında, Roketatar, Piyade Tüfeği ve El Yapımı Patlayıcı maddeleriyle silahlı saldırıda bulunulmuş, yapılan silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir.

Üs bölgelerine dönen birliklerin araçlarında yapılan incelemede, araçlara çok sayıda merminin isabet ettiği, atılan mermilerden birisinin bir KİRPİ aracının koltuğuna ve bir merminin de 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanının da içerisinde bulunduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracının camına isabet ettiği tespit edilmiştir.

Bu faaliyetlerin icrası esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca birliklerin emniyetini havadan sağlayan helikopterlere de ateş açılmış, taarruz helikopterlerinin karşılık vermesi sonucu ateş kesilmiştir. Taarruz Helikopter Kolunda bulunan iki helikopterde toplam altı mermi izi tespit edilmiştir.”

1984 yılında Siirt'in Eruh ilçesinde öldürülen PKK’lı Mahsum Kokmaz’ın heykelinin dikilmesi üzerine valilik suç duyurusunda bulunmuştu.

Lice Sulh Ceza Mahkemesi de heykele el koyulmasına karar vermişti.

İŞ MAKİNELERİNİ YAKTILAR

Öte yandan, Erzurum’daki Pembelik Barajı'nın yol yapımında faaliyet gösteren özel bir şirkete ait 6 iş makinesi, dün akşam saatlerinde PKK üyelerince durduruldu.

Sürücüleri araçlardan indiren teröristler kısa bir süre örgüt propagandası yaptı.

Daha sonra araçları ateşe veren silahlı teröristler, dağlık ve ağaçlık araziye kaçarak bölgeden uzaklaştı.

Olayın ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Operasyona helikopterler de havadan destek verdi.

Heykelin kaldırılmasını istemeyen grup, biber gazlı müdahalede bulunan jandarma ekiplerine taş ve havai fişeklerle saldırdı.

Bu sırada yaşanan olaylarda 24 yaşındaki Mehdi Taşkın ve 25 yaşındaki Savaş Topkaya isimli gençler yaralandı.

Yaralılar, Lice Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Silahla yaralandığı öne sürülen Mehdi Taşkın, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan Savaş Topkaya’nın tedavisi ise devam ediyor.

Operasyona katılan jandarma ekiplerinin Lice'ye dönüşü sırasında ilçe girişindeki yol güzergahında bekleyen ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, askeri araçlara taş attı.

Bu arada, yaşanan gerginlik üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, İHD Başkanı Raci Bilici ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ile bazı STK temsilcileri bölgeye gitti.

Heyet, önce Savaş Topkaya'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Öte yandan, polisin, hastane önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

KÖYDE TOPRAĞA VERİLECEK

Olaylar sırasında hayatını kaybeden Mehdi Taşkın'ın cenazesi ise morga konuldu.

Taşkın'ın cenazesinin olayın olduğu Yolçatı köyüne defnedileceği bildirildi.

Ajanslar

Editör: TE Bilisim