Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 MHP Genel Merkezi resmen ihraç kararını açıkladı.İşte o açıklama;

26.08.2015 tarihinde, Anayasamızın 114. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanınca hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı sıfatıyla kabine üyeliği teklif edilen parti üyemiz ve halen Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Yıldırım Tuğrul 'un anılan görevi kabul ettiği anlaşılmıştır.

Parti ilkelerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından belirlenen parti politikalarımıza aykırı bir şekilde ortaya konulmuş olan bu davranış nedeniyle, adı geçen milletvekili, Sayın Genel Başkanımız tarafından, MHP Parti Tüzüğünün 11 v.d. maddeleri çerçevesinde ve yine aynı tüzüğün 78/f.4/c-d-e-i, 79 ve 81. Maddeleri uyarınca Parti Üyeliğinden tedbirli olarak “KESİN ÇIKARMA CEZASI” ile cezalandırılması için MERKEZ DİSİPLİN KURULU’NA sevk edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 26.08.2015



MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Tuğrul 'un bakanlık teklifini kabul etmesiyle ilgili açıklama yaptı.

MHP'Lİ BÜYÜKATAMAN: "KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİYORUZ..."

MHP, seçim hükümetini kurmakla görevlendirilen Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden, Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul  hakkında kararını verdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Tuğrul'un istifasının beklenmeyeceğini, "kesin ihraç istemiyle disipline sevkedileceğini" açıkladı.Büyükataman, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Gerekli açıklamalar partimiz tarafından yapılacaktır. Ancak Merkez Disiplin kurulu'na derhal sevkediyoruz" dedi.

SEMİH YALÇIN: İSTİFA ETMELİ
MHP'li Yalçın, Tuğrul 'a istifa çağırısında bulundu. Yalçın, Tuğrul'un istifa mektubunu genel merkeze göndermesi gerektiğini, aksi takdirde partiden ihraç edileceğini söyledi. Bakanlık teklifini reddeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu'nun tavrının takdire şayan olduğunu belirten Yalçın, Türkeş'in ise kendilerini üzdüğünü belirtti.


SİNAN OĞAN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Bugün, MHP eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan seçimlere ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle MHP'den ihraç edilmişti.

Editör: TE Bilisim