Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 BAŞBUĞ TÜRKEŞ'İN BAŞKANLIK ANLAYIŞI, BİRLEŞTİRMEK, AKP'nin İSE SIĞINMA VE AYRIŞMADIR.

AKP'nin başkanlık anlayışı EMPERYALİZMİN dayatmasıdır. Türkeş'in "TÜRK FEDERASYONLAR BİRLİĞİNİN "kurulması KIZIL ELMAYA gidilmesi BİRLEŞTİRİCİDİR. İKİSİ aynı şeyler değildir.
...

Gazetelerdeki köşe yazılarında, onların uzantıları bazı yerel basında ve televizyonlarda yapılan tartışmalarda, Merhum "Alpaslan Türkeş'de BAŞKANLIK SİSTEMİNİ istiyordu" söylemi koskoca bir yalandır. ÜLKÜCÜLERİ algı yönetimi ile ALDATMA çalışmalarına devam edilmektedir.
...

BAZI MHP YETKİLİLERİNİN DE; televizyon programlarında konuşurken ya da karşı tarafa cevap verirken, bilgi eksikliğinden olacak ki, "Türkeş, ÖNCE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNDU AMA; sonra vaz geçti" söylemleri gerçek dışıdır.
...

BU DURUMUN ASLI ŞÖYLEDİR ..

1960 ANAYASASINA göre, PARLAMENTO çalışmaları, MECLİS VE SENATO olmak üzere iki yapılı sistemden oluşuyordu.
...

TSK'dan emekli olan GENELKURMAY BAŞKANLARI Ve KUVVET KOMUTANLARI emekli olunca seçime girmeden, SENATONUN TABİİ ÜYESİ OLARAK ATANIYORDU.
..

TAMAMEN DEMOKRASİYE AYKIRI OLAN bu durum, Merhum Türkeş'i rahatsız ediyordu. BU NEDENLE; Merhum BAŞBUĞ; "TEK MECLİS, TEK BAŞKAN" demiştir.
...

DAHA sonra bu DEMOKRASİ AYIBI ortadan kaldırıldıktan sonra, 1977 yılında YAZDIĞI "Yeni Ufuklara Doğru" kitabında, bu söyleminden vaz geçmiştir.
..

"9 IŞIK KİTABINDA DA" ÜLKENİN ÜNİTER yapısını ve PARLAMENTER sistemi savunmaktadır.
..

O dönemde SOVYET İŞGALİ altında bulunan , TÜRK CUMHURİYETLERİNİN BAĞIMSIZ olacağını, Türkiye ile birlikte "TÜRK FEDERASYONLARININ kurularak 250 milyonluk bir TÜRK DÜNYASININ" kurulmasını hedef almıştı. BUNA "KIZIL ELMA" denir. ... ATATÜRK'e de aynı yakıştırmalar yapılarak, O'nu da başkanlık sistemini savunuyor gibi göeterip, iftiralar atılmaktadır. . ATATÜRK, isteseydi, Başkanlık sistemini getirdi. Herhangi bir engel de yoktu. AMA, O "PARLAMENTER SİSTEMİ tercih etmiştir.
....

TÜRKEŞ, Türkiye ile Türk Cumhuriyetlerinin BİRLEŞEREK GÜÇLENİP, İSLAM ÜLKELERİNİN desteğini de alarak, Adriyatik'ten ÇİN'e kadar ezilen Mazlum milletlerin EMPERYALİZMİN ÇİZMESİNDEN kurtulmasını hedefleyen, BİRLEŞEREK, Türk Federasyonlarının kurulmasını İSTİYORDU.
...

ANAYASA HUKUKÇULARININ belirttiği gibi, BAŞKANLIK SİSTEMİ, FEDERASYONLAR sistemi olup, iki partili bir sistemdir. BU SİSTEMLE, Emperyalizmin istediği, BÜTÜNÜ kibarca federasyonlara ayırmaktır. AYRIŞMAK demek zaten bölünme demektir.
...

14 yıl tek başına iktidarda bulunan AKP'nin, 14 yılın sonunda ülkeyi yanlış politikalar nedeni ile bölünmenin ve kaosun eşiğine getirmesinden kurtulmanın çaresini, Başkanlık sistemine sığınmada görmektedir.
..

SONUÇ, BAŞBUĞ TÜRKEŞ'İN BAŞKANLIK ANLAYIŞI, BİRLEŞTİREREK güçlenmek, AKP'nin ise sığınma ve AYRIŞMADIR.

16.11.2016
(Ali Saraç)


Editör: TE Bilisim