Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucusu ve merhum genel başkanı Alparslan Türkeş’inKKTC’de Lefkoşa’da doğduğu ev harabeyi andırıyor. Türkeş’in 8 yaşına kadar yaşadığı ve Surlariçi’nde yer alan evin müze yapılması planlanıyordu, ama bugüne kadar bir adım atılmadı.
Niye sahip çıkılmıyor?’
Türkeş’in evinde kalan kiracı “Burası müze yapılacak” gerekçesiyle çıkarılmıştı. Bir viraneyi andıran Türkeş’in evinin duvarları tamamen çökmüş, içerisinde ise çöpler ve hurdalar atıl durumda.
Kıbrıslı Türk yazar Mete Özsefer de Kıbrıs Time adlı sitede, “Bu kadar değerli bir yer var elinizde siz niye sahip çıkmıyorsunuz?” diye sorduğu yazısında, “Gelmiş geçmiş KKTC hükümetleri neden sahip çıkmaz? Türkiye niye sahip çıkmaz? Hadi hükümetleri geçtim MHP niye sahip çıkmaz? Niye burası bir müze yapılmaz?” eleştirileri yaptı. Alparslan Türkeş, 1917 yılında Lefkoşa’da Haydarpaşa Mahallesi Kirlizade Sokağı 13 numaralı evde dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte 1933’te Lefkoşa’yı terk ederek İstanbul’a gelmişti.







Editör: TE Bilisim