Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Türkiye üzerine tarihi kin kuyruk acısı olanlar paylaşım savaşı ile dünyanın kalbi kavşağı köprü ülkesi zirvesi çarların imparatorların diktatörlerin gözdesi kutsal vatan toprakları bir büyük azgın emperyalist ittifakın gizli sinsi hedefi haline gelmiştir. Cambaza bak cambaza diye önce Irak şimdi Suriye üzerine gözler çevrilirken akılda ve hedefteki ülke Türkiye görülmedik bir işgalin kuşatılmışlığın ayak seslerini yaşıyor.

Ne işin vardı Irakta ? Ne işin vardı Suriye'de niçin burnunu başkalarının ülkesine sokuyorsun ? O bağımsız caydırıcı gücün bağımsız karar alabilecek hangi imkanlara sahipsin ? Ülke idare etmek derinlik ister bilgi birikim tarihi tecrübeleri ve dersleri bilmek ister. Yıllarca kuzeyden kuşatıldık. Şimdi Rusya ile beraber güneyden kanlı bir hesaplaşma ve kuyrukta bekleyen çakal sürüleri işbaşındadır. İsrail taşeronu Kürdistan için gün sayıyor. AB ABD İsrail ve endirekt koalisyon ortağı Rusya tarihi fırsatı yakaladılar.

Bu fırsat bin yıl geçse bir daha ellerine geçmez. Bütün bu çakal sürülerini leş kargalarını bilmek ve ona göre dış siyaset ilmini uygulamak gerekir.Libya ile ilgili NATO'ya edilen lafları yuttururlar. Yarın bize daha neleri yutturur adına barış denilen altın kasede hangi zehri sunarlar bunun için kahin olmaya gerek var mıdır ? Etnik cehenneme dönen Irak ve Suriye için son virajlar gizli pazarlıkların neresindeyiz ?

Evet koca Türkiye konu mankeni gibi dünyanın çakal sürüleri elinde şamar oğlanı ve oyuncak olmuştur.Yunanistan ada işgal eder ABD askerin başına çuval geçirir güneydoğu angajman açısından kevgir ve yol geçen hanına dönmüştür.Bu konuda hep tavizler verildiği için sanki o ülkelerle sorun yok görüntüsü ile her sorun halının altına süpürülür. Neleri kaybettiğimizi adaya Yunan bayrağının çekildiğini sağır sultan duyar ama bizim sultanlar(!) duymaz. Uluslararası hukukta adı sanı olmayan Barzani peşmergeleri elinde tam bir skandal yaşanır.

Asker geçişi adı altında çapulcu eşkıya bozuntuları ile çadır devleti tablosu çizilir. Uluslararası hukuku rafa kaldırıp unutanlar birden bire hatırlayarak bize bağımsız ülke tesellisi verirler. Düşürülen Rus uçağı sonrası yaşanan pişmanlık beyanları ve geri vitesi açıklamaları gerçekten ülkem adına bizi utandırıyor.Ama bütün bu manevralar sonrası artık sıra Türkiye için gizlenen planın deşifresine gelmiştir.

Sözün bittiği ihanetin ihmalin sorumsuzluğun bilgisizliğin artık çok ağır bedel ödetme noktasına geldiğini kahrolarak izliyoruz. Bu ülke bunları hak etti mi? Başkalarının dümen suyunda giden başka rüzgarlara yelken kaldıranları bekleyen hüzünlü şok tablolardır.Türkiyeyi çok sıkıntılı günler bekliyor felaket tellalı değiliz ama vahim gelişmeler kapıdadır. Bize bu kara tabloyu yaşatanlardan iki cihanda davacı olacağız. Türkiye kanlı katillerin emperyalist küresel çetelerin bu kadar basit oyuncağı haline gelmemeliydi.

Zalim Esat zehirli yılan bile olsa kendi doğasında dengesini yaşayan her zaman bir komutanımızın hizaya getireceği figür rolünde olması gerekirken ne yazık ki şimdi bölgede sadece Esat yok ne kadar alçak hain çakal sürüsü varsa yanımıza toplandı. Bı kadar küresel kan ve göz yaşı tüccarı toplatılmış iken bu tabloda AKP sütten çıkmış kaşık mıdır? Herkes bize yanlış yaptı şikayetlerine bu sefer yenileri eklenir ve dünya lideri masalları ile dünyanın maskarası oluruz.Siz hiç dünya basınını tarafsız uluslararası uzman gözlemcilerin değerlendirmelerini takip etmez misiniz?

Evet hazin bir tablo hüzün verici düşündürücü şok tablo bizi buna layık görenleri asla mazur görmeyecek yakalarına yapışacağız eseriniz bu mudur ?

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim