BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Türkiye ile İran devamlı kıyaslanır. Oysa Türkiye tam yüzyıl önce; insani gelişmeninin, temel hak ve özgürlükleri, demokrasiyi, hukuk devletini seçmiştir.

İran ise geçen yüzyılda inişli çıkışlı dönem lerden Şahlar dönemine geçmiş, tam insan haklarına uygun bir rejim talebinde iken, totaliter dini bir sisteme atlayarak son 40 yılını Ayetullah’lar ile geçirmiştir.

Şu an yapılacak bir kıyaslama ile; İran daha deneyimli, halkı ne istediği biliyor, yeterince ezildiği için ideal demokrasiyi arıyor.

Türkiye ise; bütün eksiklerine rağmen demokrasi, hukuk devleti yönünde ilerlerken; maalesef 16 yıldır da belendiği ortadoğu çukuruna doğru hızla gitmek de, demokrasi, hukuk devleti askıya alınmış, dünyadan kopmuş,küçük bir çıkar grubunun  söylem leri  doğrultusunda tarih çarklarını geriye götürmekle meşgul!

İki ülkenin tarihi gelişimi, sosyal yapısı, deneyimleri farklıdır. Biz, İran’ın çıkmak istediği koyu ve katı bir rejime doğru giderken, onların bu yoldan dönüş çabaları ise alkışlanmayı hak etmektedir.

Av. Zekeriya Şerbetçioğlu




Editör: TE Bilisim