YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Demokratik parlamenter sistem üç saç ayağı olan kuvvetler ayrılığı ile ayakta durur.Yasama,yürütme ve yargı sistemin olmazsa olmaz parçalarıdır.Dördüncü kuvvet olarak ta medya bütün demokratik ülkelerde vazgeçilmez kamu hizmeti görür. Bu ülkede mevcut seçim kanunu ve siyasi partiler kanunu ile tek kişiye adeta padişah yetkisi gibi yetkiler verilmiştir. Seçilmiş kral tartışması yapılan milletvekili belediye başkanı olmak iki dudağı arasında olan tek kişinin oluşturduğu parlamentolarla yasama ve yürütme bağımsız karar verebilir denebilir mi? Yargı kararları üzerinde yasama ve yürütme baskısı olmadığı söylenebilir mi?

Bir ülkenin başbakanı bir davada "ben bu davanın savcısıyım" dilini konuşuyorsa bu ne anlama gelir? Medyaya hükmetme ve yandaş hale getirip baskılar ve talimatla haber ve yorum yaptırmak siyasetçi medya ilişkileri ile onuda kendine bağımlı hale getirmek ve bunun gerilim siyaseti ile sürdürmeye çalışmak kabul edilebilir değildir. Dünya'da bu kuvvetleri bir elde toplama arzusu, tek kişilik akla mahkum etme arayışları ne demokrasi nede farklı yaratılıştan kaynaklanan farklı düşünme ve eylemde bulunma hakkı ile asla bağdaşmaz. Bu arayışlar sağlıklı bir ruh halini asla yansıtmaz,doğru düşündüğünüze inansanız bile bu size başkalarının kendilerini ifade etme özgür düşünme hakkını elinden almayı haklı kılamaz.

Elinizde iktidar gücü medya gücü ve bunlara tek elden yönetme ve güç sarhoşluğu ile ne saltanat ne servet nede iktidar ebedi kılınabilir.Seçim yaparsınız adaletsizlik kampanyada başlar milyonlar imar ve benzeri rant ile propaganda bombardımanına tabi tutulur. Bu bombalama beraberinde şartlandırma ile siyasal desteği sağlar ama bu asla haklı olmak anlamanı gelmez. Meşru hakkı ile seçim kazanmak isteyenler rakiplerine imkan tanıyan centilmen yiğit ve mert insanlardır. Haksızca başkalarının adeta eli kolu ağzı bağlanarak kazanılan seçimler mertlerin değil namertlerin kazandığı seçimidir. Türkiye mertçe eşit adil dürüst seçimlerle yöneticilerini seçmediği müddetçe sorunlarını doğru çözemez.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim