MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, kurultay çalışmaları kapsamında gittiği Çankırı’da Atatürk Kültür Merkezi’nde partililerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Oğan, MHP’nin son seçimde aldığı oy oranı ile TBMM’de kapının dibine itildiğini söyledi. Oğan, “Biz, Türk milliyetçilerinin gücü bu mudur? PKK’lılar siyasal olarak bizden daha mı güçlüler? Değil. Sorun tabanda değil, sorun tavanda. Sorun artık Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel merkez yönetiminin yorulmuş olmasından kaynaklanıyor.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin kaderinin MHP ile aynı olduğunu, partinin kaderinin değişmesiyle Türkiye’nin kaderinin de değişeceğine inandığını vurgulayan Oğan, “Biz, bu ülkenin kaderini değiştirmeye razıyız. Artık MHP’lilerin sandıktan çıktığı zaman başı aşağı görmek istemiyoruz. Artık MHP’ye gönül verdiği için öğretmenimizin, memurumuzun dışlanmasına son vermek için yola çıktık” dedi. Sinan Oğan,  “Bugün ülkücülerin çocukları taşeronda dahi iş bulamıyor. Ülkücülük bu ülkede şerefle, gururla taşınan bir hissiyattır. Siz ülkücü iseniz hiçbir işiniz devletten geçmez, siz ülkücü iseniz çocuğunuz devlette iş bulamaz. Peki yıllarca gönül verdiğiniz partinizden çocuklarınıza iş bulmak için mi vazgeçeceksiniz? Hayır. Bu sorun MHP genel merkezinin sorunu. Biz bunu aşacağız” değerlendirmesini yaptı. Siyasi partilerin iktidar olmak için yola çıktığını, MHP’nin de artık iktidara yürümesi gerektiğini dile getiren Oğan, “Bunun için MHP’ye yakışır, genç dinamik, toplumun önünde konuşmaktan çekinmeyen, televizyon ekranlarından kaçmayan, sokakları AKP, CHP veya HDP’ye bırakmayan, cenazede milletiyle aynı safta, düğünde, dernekte insanların sevincine ortak olan bir yönetime ihtiyaç var” diye konuştu.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler


Yeniden canlandıracağız

Oğan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Diyorlar ki, ‘bizim şöyle bir liderimiz var, iyi konuşur, siz kağıttan okuyorsunuz’ Hiç kağıttan okuduğumu gördünüz mü? Televizyon önünde saatlerce konuşacak, halkın önünde saatlerce konuşacak bir lider lazım. ‘Gel AKP, CHP Türkiye’nin sorunlarını konuşalım’ diyeceğiz. Bundan sonra Türk milliyetçileri için bir şey söyleyeceğiz. Uzun adamsa uzun adam, konuşan adamsa konuşan adam ve onlarda olmayan bozkurt yürekli adamsa bozkurt yürekli adam. Bundan sonra onlar kaçacak. Şırnak’ta da siyaset yapacağız Edirne’de de. Biz bundan sonra PKK’nın uzantılarına göre şekil almayacağız. Onlar kim? Onlar bize göre şekil alacak. Doğu ve Güneydoğu’da MHP’yi yeniden canlandıracağız. Bölücülüğe karşı da MHP’yi yeniden canlandırarak cevap vereceğiz.” Oğan, AK Parti’nin yüzde 50 oy almasının sebebinin muhalefetin başarısızlığı olduğunu belirterek, “Ülke bölünmenin eşiğine gidiyor. Diğer yandan Mehmetçiğe kurşun sıkılıyor. Terör artık her şehirde yüzünü gösterir duruma gelmiş. Böyle bir ortamda hala AKP yüzde 50’ye yakın oy alıyorsa bu AKP’nin başarılı olduğu için değil, biz muhalefet partilerinin sizin karşınıza iktidar arayan muhalefet çıkaramadığımız içindir. Bu sebeple sizin karşınıza çıktık. Bugün kurultay yarın Allah nasip ederse, iktidar diyoruz” dedi. Programın sonunda MHP Çankırı İl Başkan Yardımcısı Cengiz Yalçın, Oğan’a Çankırıspor formasını hediye etti.


Bugün Antalya’da

Öte yandan “Kutlu Anadolu Yürüyüşü” adını verdiği kongre çalışmaları kapsamında Türkiye’yi karış karış gezen MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, bugün Antalya’da ülküdaşlarıyla bir araya gelecek.  Antalya Havalimanı’nda bugün saat 17.30’da karşılanacak olan Oğan, saat 19.30’da ise The Marmara Otel’de partililere ve vatandaşlara hitap edecek.

Kaynak:Yeniçağ

Editör: TE Bilisim