BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 TÜRKLERE, DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI
Sırbistan İçişleri Bakanlığı tarafından, Belgrad'da yaşayan Türklere dışarı çıkmayın uyarısı yapıldığı iddia edildi. Olayın ilk gününden bu yana Galatasaray taraftarını ve Türk polisini suçlayan Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic, polisin ilk raporunun değiştirildiğini açıkladı.

ATAMAN'DAN SONRA TÜRK POLİSİNE SUÇLAMA

Verdiği ilk röportajda Galatasaray koçu Ergin Ataman'a "terörist" diyen Covic daha sonra düzenlediği basın toplantısında ise Türk polisini ağır şekilde eleştirdi. Covic, "Eğer Türk polisi taraftarlarımızın salona girmesini istemiyordu, neden taraftarlarımızın salonun önüne kadar girmesine izin verdi?" diye sordu.

GALATASARAYLILAR BIÇAKLADI

Kızılyıldız taraftarlarının Türk polisi eşliğinde salonun önüne kadar geldiğini iddia eden Covic, o taraftarlar oraya kadar gelince olayların çıkmasının kaçınılmaz olduğunu iddia etti. Marko Ivkovic'in bıçaklandığı olayın ise polisin sıktığı göz yaşartıcı olay sırasında yaşandığını iddia etti. Galatasaray taraftarlarının sıkılan gazdan etkilenmemek için kaçarken arkasından gelen bir Galatasaray taraftarınca bıçaklandığını belirtti.

"TÜRK POLİSİ, RAPORU DEĞİŞTİRDİ"

Covic iddiasını daha da ileri götürdü; Türk polisinin orijinal raporu değiştirdiğini ve sanki taraftarı bıçaklayan kişinin Kızılyıldız taraftarı gibi gösterildiğini söyledi. Türk polisi tarafından hazırlanan ilk raporun ise Sırp konsolosluğunda olduğunu iddia etti.

"NEFRET MİKTARI MAKSİMUMA ÇIKTI"

İstanbul'da yaşanan cinayet ile ilgili Sırbistan'dan çeşit çeşit iddialar gelmeye devam ediyor. Son olarak Vice Serbia'ya konuşan Kızılyıldız taraftarlar birliği başkanı Dusan Jovanovic," Tam bir kaos vardı. Türk taraftarlar meşaleler, sandalyeler, atarak bizi bir köşeye sıkıştırdılar ve üzerimize bir şeyler attılar. Çok rahatsız bir ortam vardı. Bizimle salonda nefret miktarı maksimuma çıktı. Aramızda kadınlar da vardı. Arnavut ve Boşnak bayrakları sallayarak, Sırp dilinde saldırgan küfürlerle bizi tehdit ettiler" dedi. Ertesi gün maçın ardından bir arkadaşlarının öldüğünü gördüklerinde ise şok olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim