Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak’ta savaşan Türkmen komutanlarından Abdullah, Türkmen Dağı’nın düştüğü haberine tepki göstererek doğru olmadığını söyledi, “Stratejik tepelerden Kızıldağ’ın yarısı bizde” dedi.

Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak bölgesinde savaşan Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, basında yer alan “Türkmen Dağı düştü” başlıklı haberlere tepki gösterdi. Suriye ordusunun kara harekatı başlattığı ve Rusya’nın da hava bombardımanıyla desteklediği operasyona direnen güçlerden Sultan Abdulhamid Tugayı’nın komutanı Abdullah, Bayırbucak’ta Kızıldağ, Derhanne ve Fırınlık mevkisi ile Züveyk köyü çevresinde çatışmaların devam ettiğini söyledi. Kara harekatında sivillerin de saldırılara hedef olduğunu söyleyen Abdullah, şunları söyledi:

Türkmenler için sınırda sahra hastanesi kuruldu, Türkiye teyakkuzda
‘Osmanlı torunlarıyız’

“Türkmen Dağı’ndaki stratejik tepelerden Kızıldağ’ın yarısı bizde, yarısı rejimin eline geçti, çatışmalar sürüyor. Türkmen Dağı düşmedi, Allah’ın izniyle mücahitler burada var olduğu sürece de düşmeyecek. Rusya’nın yanı sıra İran güçleri ve Lübnan Hizbullahı’nın desteği ile rejim, Bayırbucak bölgesine saldırılarına devam ediyor. Allah şahit, gençlerimiz düşmana bir karış toprak vermemek için cephe noktalarında aslanlar gibi çarpışıyor. Rus uçakları ve gemilerden atılan füzeler, tank, top ve havan atışlarıyla dayanılmaz bir bombardıman var. Biz Osmanlı torunlarıyız, bizden bu toprakları son damla kanımıza kadar kimse alamaz.”

Kızıldağ’dan vurabilirler!

Sultan Abdülhamid Tugayı Temsilcisi Tahsin Hoşkar, Kızıldağ’ın, Türkmenler için çok kritik ve stratejik bir yer olduğuna dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “Esad şimdi Kızıldağ’a yığınak yapıyor. Kızıldağ’dan istediği Türkmen köyünü vurabiliyor. Esad şimdi Kasap Tepesi, Türkmendağı ve Kürt Dağı’na saldırıyor. Özellikle Kasap Tepesi’ne yoğun bir saldırı var. Eğer orası da düşerse Türkmendağı’nı da, Kürt Dağı’nı da tamamen kaybederiz. Kardeşlerimiz Yayladağı’nın karşısındaki Sellur, Zeytincik, Yamadı ve Robin köylerine sığınıyorlar. Şu anda o köylerde 20 bin civarında sivil ve var bunların 8 bini Türkmen, diğerleri Arap.”

‘1500 mücahit var 1500 daha gelecek’

BAYIRRBUCAK Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, şunları söyledi: “Türkmen Dağı dediğimiz bölgede 200 bin kadar Türkmen yaşamaktaydı. Çatışmaların yoğun olduğu 15 köyümüz var, bu köylerde ön saflarda savaşan 50 kadar Uygur Türkü şehit oldu. Rejim bölgenin yüksek noktalarının yüzde seksenini ele geçirdi.

Şimdi oralara tank ve top yığıyor. Bize saldıranların arasında İran, Hizbullah ve Rus askerleri var. Havadan, karadan ve denizden sürekli bombalanıyoruz. Amaçları Türkiye sınırına doğru olan tüm bölgeyi hakimiyetleri altına almak. Mücahitlerimizden bin 500 kadarı şimdi sıcak savaşta. Onlara aynı miktarda bir takviye gelecek. Bölgede yaşayan Türkmen nüfusu Türkiye sınırına doğru gelmeye başlamıştı. Yayladağı bölgesinde çadırlarda 10 bin, Yamadi bölgesinde 7 bin, Türkiye sınırına yakın yerlerde 2-3 bin Türkmen bulunmakta.”

Editör: TE Bilisim