Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı basın açıklamasıyla yine dünya gündeminine oturdu.

Irak'ın kuzeyinde Barzani yönetiminin yaptığı yasadışı referandumla alakalı gerginlik tırmanırken hükümet kanadının aldığı tedbirlerin yetersizliği kamuoyunda hayal kırıklığı yaratmıştı. MHP Lideri Bahçeli tam da bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir gönüllüler ordusuyla savaşa hazır olduğunu duyurdu.

Türk Milletinin kırmızı çizgilerinden biri olan Türkmeneli Türklüğüne dair Lider Bahçeli'nin yaptığı bu açıklamaya Irak Türkmen Cephesi Lideri sosyal medyadan cevap verdi. Her fırsatta Türkmenlerin yanında olduğunu bildiren Lider Bahçeli'nin 16 Eylül'de attığı ve '“Gavim gardaş neredesin” diyor Kerkük? Biz de; “buradayız, yeri ve zamanı gelirse koşa koşa yanınızda oluruz gardaş” diyoruz.' dediği twiti alıntılayan Salihi; "Irak Türkmenlerinin ve ITC'nın haklı direnişine desteğinden ve kucaklayıcı açıklamalarından dolayı Bilge Lider Sayın Bahçeliye minnettarız." şeklinde karşılık verdi.






Bahçeli ne demişti...

MHP Lideri Decvlet Bahçeli son açıklamasında şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Kerkük oldu bittiye getirilmiş, peşmergenin hakimiyetine silah zoruyla, ölüm ve yıkım tehditleriyle alınmak istenmiştir.

Hiç kuşku yoktur ki, Türkmenler yok sayılarak, Kerkük’ün statüsü ve gerçek sahipleri göz ardı edilerek hiçbir amaca ulaşılamayacaktır.

Kaldı ki Erbil’deki Türkmen kardeşlerimizin de gelişmeler karşısında söyleyecek sözleri vardır ve bu yakın bir zamanda herkesçe duyulacaktır.

Irak Türkmen Cephesi’nin ve başkanı Sayın Erşat Salihi’nin muazzam direniş ve haklı çağrılarını kimse duymasa da Türk milleti karşılıksız bırakmayacak, Milliyetçi Hareket Partisi tepkisiz ve hareketsiz kalmayacaktır. Şunu herkes çok açık bilmelidir ki, hiçbir kişi, kurum ve kuruluş Irak Türkmenlerinin varlık mücadelesini samimiyetle desteklemese de, Milliyetçi-Ülkücü Hareket tarihi sorumluluğunun, milli misyonunun gereğini yapacak ve yanlarında olacaktır. Türkiye’deki Barzaniseverler, ihanet ve melanete hizmet eden bölünme hizmetkârları boşuna heveslenmemeli, boşuna çırpınmamalıdır.

Soydaşlarımız namusumuza emanettir.

Can, mal ve vatan güvenliklerine destek vermek boynumuzun borcudur.

Bu kapsamda “en az beş bin Ülkücü gönüllü” başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir.

Türkmenler sahipsiz ve yalnız değildir, acı verici etnik soykırıma, vatansızlığa da asla terk edilmeyeceklerdir.

Kararımız kesin, duruşumuz net, sözümüz senettir.

ürklüğün yaşaması, bekasının güvenceye alınması, Türkmen yurtlarının üzerindeki kabus bulutunun dağıtılması hususunda her mihneti, her meşakkati, her çileyi göze aldığımız bilinmeli, herkes hesabını buna göre yapmalıdır.

Kerkük; haydut inlerinden çıkan, terör kovuğundan fırlayan, zalim ve hain yuvalarında beslenip silahlanan insan müsveddelerine bırakılmayacaktır.

Kerkük Türk kalacak, Türkmeneli huzura kavuşacaktır. Başka çıkar yol kalmamıştır."



Editör: TE Bilisim