Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul’da bir etkinlik düzenleyen Türkmeneli Kadınlar Derneği, Irak Türkmenleri’nin yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıdı. Toplantının açış konuşmasını yapan Türkmeneli Kadınlar Derneği Başkanı Dr. Fevziye Hasasu, Türkmenlerin uzun yıllardır çok çileler çektiğini ve çaekmeye de devam ettiklerini belirteren şunları söyledi:

“Irak’ta acıların aslan payı hep Türkmenlere verildi. Önce, yıllarca Saddam zulmüyle ezildik. O gidince bir şey elde edemedik. Yerlerimiz işgal edildi, yurdumuzdan olduk. Artık açık seçik ortada ki Türkmensiz Irak istiyorlar. Kadınlar Günü’nü vesile edip bugün burada sorunlarımızı dile getirmek için toplandık. Türkmen kadını çok çekti.. Kocası öldü, çocuğu kayboldu.. Kadınlarımız yine de hayat mücadelesine ve vatan davasına yılmadan devam etti. Kahraman kadınlarımızın bu mücadelesi Türkmen toplumu feraha erene kadar bundan sonra da sürecektir. Kadın demek millet demektir. Millet demek kadın demektir.”

Daha sonra konuşan Türkmeneli Araştırma ve Düşünce Merkezi Başkanı Dr. Cüneyt Mengü de Türkmen davasının yürütülmesinde sivil toplum kuruluşlarının önemine değinip yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Horyatlar duygulandırdı

Toplantıda söz alan Irak Türkmen Cephesi eski milletvekili Feyha Beyatlı da davetlilere IŞİD’in bölgeyi işgalinden sonra yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Türkmen şair Aykan Haceroğlu’nun okuduğu şiirlerin ardından Irak Türkmenlerinin davasına katkıları dolayısıyla aralarında Yeniçağ’ın da bulunduğu bazı kurum ve kişilere plaket takdim edildi. Yeniçağ’ın plaketini İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu’na veren Türkmeneli Kadınlar Derneği Başkanı Dr. Fevziye Hasasu, “Türkiye’de davamızın bayraktarlığını yapıp Türkmen haberleriyle komuoyunu bilgilenderen tek gazete olan Yeniçağ’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Gecenin sonunda Türk Halk Müziği’nin usta sanatçıları İclal Akkaplan ve Mehmet Özbek söyledikleri hüzünlü Kerkük horyatları ve türküleriyle dinleyenlere duygulu anlar yaşattılar.

 

Editör: TE Bilisim