Suriye'deki iç savaşta Esad rejimine bağlı Suriye ordusuna danışmanlık yapan bir Rus asker öldürüldü. Rus askerin IŞİD tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Suriye muhalifler ise 4 Rus ve 4 Suriyeli general öldürdüklerini ileri sürdü.  Saldırıda hayatını kaybeden Rus generallerden birinin, Türkmendağı'ndaki saldırıları koordine eden ve ön adı "Yuri" olan bir korgeneral olduğu anlaşıldı. Diğer 3 Rus generalinin ise tuğgeneral rütbesinde olduğu tespit edildi.

 

 

MUHALİF kaynaklar, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Türkmendağı bölgesinde, Rus ve rejim generallerinin bir araya geldiği toplantıya düzenledikleri baskında 8'i general rütbesinde 15 askerin öldürüldüğünü iddia etti. Türkmendağı'ndaki muhalif kaynakların verdiği bilgiye göre, dünbölgedeki saldırıların durumunu ve planlaması görüşmek üzere akşam saatlerinde havanın sisli olduğu bir anda, Duveyrik ve Selma bölgeleri arasında yer alan bir noktada çok sayıda üst düzey generalin katılımıyla toplantı tertiplendi. Silahlı muhalifler, yerlerini haber aldıkları toplantı halindeki gruba yaptıkları baskında, 4'i Rus ve 4'i Esed rejiminin generali olmak üzere 15 askeri öldürdü.

 

4'Ü RUS GENERAL

Saldırıda hayatını kaybeden Rus generallerden birinin, Türkmendağı'ndaki saldırıları koordine eden ve ön adı "Yuri" olan bir korgeneral olduğu anlaşıldı. Diğer 3 Rus generalinin ise tuğgeneral rütbesinde olduğu tespit edildi. Muhaliflerin baskınında öldürülen rejim generallerinin isimleri, "Tuğgeneral Amid Munzur", "Tuğgeneral Ali Cabir" ve "Tuğgeneral Ali Umran" olarak belirlendi. Yine tuğgeneral rütbesinde olan bir diğer rejim komutanın ön adı "Adnan" olarak tespit edildi. Lazkiye ilinin Türkiye sınırındaki Türkmendağı bölgesinde son haftalarda rejim güçleri, Rus hava kuvvetlerinin ağır bombardıman desteğiyle ilerlemeler kaydetmişti.

 

İRANLI GENERAL SURİYE'DE ÖLDÜRÜLDÜ 

 İran Devrim Muhafız Kuvvetleri komutanlarından bir generalin Suriye'de öldürüldüğü bildirildi.İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, İran Devrim Muhafız Kuvvetleri komutanlarından Tuğgeneral Muhsin Kacariyan, Suriye'deki çatışmalar sırasında hayatını kaybetti.Kacariyan'ın, Nişabur Kenti İmam Rıza 1. Zırhlı Tugay Komutanı olduğu belirtildi.Suriye'de 5 yıldır devam eden ve milyonlarca insanın yerinden olduğu iç savaşta İran askerleri, rejim güçleriyle birlikte muhaliflere karşı savaşıyor. Tahran yönetimi, Suriye'deki çatışmalarda şu ana kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybetti.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
CNN Türk'ün haberine göre; muhaliflerden Ankara'ya ulaşan bilgilere göre, Rus ve Suriyeli üst düzeygeneraller 2 Şubat akşamı, Türkmen Dağı'nda yürüttükleri operasyonun devamını konuşmak üzere toplantıda biraraya geldiler.Söz konusu toplantıyı daha önceden haber alan muhalifler, saldırıya geçti. Ankara'ya ulaşan bilgiye göre muhaliflerin saldırısında biri korgeneral 4 Rus subay, 5 tuğgeneral seviyesinde Suriyeli subay olmak üzere toplam 15 asker öldürüldü.Rus komutanlar arasında Türkmen Dağı'ndaki saldırıları organize eden ismin de bulunduğu belirtiliyor.Söz konusu haber Ankara'da yakından değerlendirmeye alındı. Bölgede dengeler açısından gelişmelerin yakından takip edildiği ifade ediliyor.
Editör: TE Bilisim