BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Türkmenler Suriye' rejimi bahane edilerek diğer halklar gibi tasfiye katliam ve nerede ise soykırıma tabi tutulmuştur. Bu topraklar kanın, gözyaşının, katliamın ve çaresizliğin sanki kader olduğu büyük bir insanlık trajedisini yaşıyor. Bu trajedinin baş mazlumu Irak ve Suriye Türkmenleridir.Bunu göremeyen, idrak edemeyen, bakar körler,gizlemek isteyen gaflet ve ihanet odakları hesap vereceklerdir.
Mazlumların sığındığı Anadolu'da Türk milleti tarihin hiç bir döneminde kan soy göz yaşı ayırımı yapmadan bağrını herkese açmıştır. Aşımızı,suyumuzu, ekmeğimizi ve yurdumuzu mazlumlarla paylaştık. Onların çare kapısı, gözyaşlarının dindiği bağır olduk.
Özal döneminde Irak Kürtlerini baş köşede ağırladık baş tacı ettik.Ama bugün o bölgede mazlumlar büyük oranda Türkmenlerdir. CİA ajanı Snowden'in itirafı ile ABD'nin kurduğu ortaya çıkan IŞİD örgütü eliyle Müslümanı Müslümana kırdırmanın hedefinde yine Türkmenler vardır.Hedef Irak'ı üçe bölüp Türkmenleri yok saymaktır. Suriye'den yine son günlerde katliam haberleri alıyoruz. Irak ve Suriye'de bir çok ülkenin desteklediği sahip çıktığı, ajanları vasıtasıyla desteklediği halkları var. Herkesin taşeronda olsa sahibi var.
Ama alçakça şerefsizce kafatasçı ırkçı zalim bir asimilasyon politikası ile sürgün kan ve göz yaşına uğrayan Türkmenlerdir. Dayanılmaz acılar çeken mazlum Türkmen kardeşlerimiz var. Bu acıyı onlara yaşatan zalimlerden hesap sormayan,onlara sahip çıkamayan temel insan haklarını savunamayan çaresiz beceriksiz iflas eden bir AKP bölge siyaseti izliyoruz.
Barzani,Öcalan,Kandil ve IŞID hattına ümit bağlayanların dramatik hali artık Türkmenlerin ve Türk milletinin kan göz yaşı ve tasfiyesine dönüşmüştür.Mazlumun kan göz yaşı ayırımını yapan, kim olursa olsun insanlık suçu işliyor.Kaldı ki Türkmenler Türkiye'nin namus ve şerefidir.Türkmenleri ve mazlumları orada savunamayan Türkiye ne Türk'ü nede Türkiye'yi savunabilir mi?
Binlerce kilometre uzaktan gelip, burnumuzun dibinde petrol kaynaklarına sahip çıkan, kanlı fitne ile bölgeye hakim olan, küresel çete,ABD,AB ülkeleri ve İsrail şeytan üçgeninin oyuncağı, taşeronu kukla yapılardan, medet ummak oyalanmak bölgeye asırlarca adalet götüren Osmanlının torunlarına yakışıyor mu?
AKP ye göre ''Yeni Türkiye'' ve ''Yeni Osmanlılık'' emperyalistlere bölgeyi BOP gereği dizayn ettirme projesi midir? Irak ve Suriye de kurulan emperyalist yapılarda Türkmenleri adı geçmiyor.Irak üçe bölünüyor Türkmen mazlumlarına kan, gözyaşı yada göç reva görülüyor.Bu zulme mani olamayan, seyirci kalan ülke idaresi, Türk milleti ve insanlık önünde suçludur.
AKPnin ülkemizde Türk milleti ismini devletinden silme, tasfiyenin Irak ve Suriye Türkmenlerine yansıyan, oradaki adı kan ve göz yaşı mıdır? AKP ye bu hatırlatmayı yaptırıp zulmü durdurmayan oy vererek destek verenlerin,iki dünyada yakasında mazlum Türkmen eli olacaktır.
Göstermelik yardım şovları ile bilinçsiz politikalarla, olan garip, çaresiz mazlumlara oluyor.Azgın iştahlar, küresel taşeronluk ve maşalar eliyle, asrın Türkmen felaketine dönüştü.
Türkmenlerin başına hem kurşun sıkılıyor, hemde 40 derecede sıcakta gökten ateş yağıyor. Onları böyle zulme maruz bırakan, seyirci kalan, kim olursa olsun Allah'tan bulsun.
Iran Irak harbiyle 30 sene cephelerde Türk kanı ağırlıkta akmıştır.Bu gün aynı şekilde Türkmenler başta,akan mazlumların kan ve göz yaşıdır. Soykırıma varan tasfiye, Irak ve Suriye'de Türkmenlere yapılıyor.
Ülkemizde ise PKK ile barış yapma karşılığı, Türk ismi Türkiye'den AKP eliyle siliniyor.Türk milletinin ismi Suriye ve Irak'ta kan ve göz yaşı ile Türkiye'de PKK ile barışla mı siliniyor? Hedef Türksüz Irak,Suriye ve Türkiye mi?.

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim